Träningsmatch nummer ett är lagd till historien och det är nog ingen som lagt några större mängder tid på att dissekera VIK:s 4–3-seger mot Kalmar på onsdagen. Det som man kan ta med sig är dels att publiken, drygt 500, fick uppleva spänning redan från start, samt att det gick att se starten på ett potentiellt sprudlande samarbete mellan nyförvärven Erik Nyström och Peter Krieger. De är ganska lika i sin spelstil där de båda har det dubbelbottnade hotet i att kunna avsluta lika väl som spela fram den andre. Den här tiden på året är just till för att hitta par och, allra helst, formationer som funkar. Oskar Pettersson bidrog både med fysik och skicklighet som den tredje länken i den linan. "OP" tog sannerligen chansen att visa vad han kan göra i en offensiv kedja direkt från start med mål och dubbla assist.

Krieger visade på det stora hela upp ett bra register med stor arbetsmoral och med dessa fem-sex veckor på sig att putsa till den taktiska beslutsfattningen som krävs för att kontinuerligt leverera på proffsnivå innan premiären bådar för en framgångsrik säsong. Baserat på en match, jag vet.

I kassen såg enorme ungraren Adam Váy överraskande rörlig ut och jag gillade att han var aktiv och gärna deltog i spelet med klubban. Alexis Binner har en rejäl hydda även han, jag blev dock överraskad över hans skicklighet med pucken. Han försökte visserligen på sig en vågad dragning som siste hemmaspelare vilket genererade ett friläge för Kalmar men den gör han inte i skarpt läge.

Nye centern Rob Bordson får vi nog ha is i magen med. Den meriterade centern har inte spelat ishockey på ungefär ett år vilket syns. Avsaknaden av tempo är påtaglig men när han fick tid på sig levererade han fina passningar.

Niklas Folin var lagkapten för VIK mot Kalmar, ett val jag inte har några invändningar mot. Han är en fin länk mellan nordamerikanerna och de svenska spelarna med sin rutin från ligorna där borta, samtidigt som han kommer att käka många minuter – och göra det med hög klass.

I övrigt tycker jag det är en lite onödigt slarvigt av VIK att inte spela med namnen på ryggen redan i träningsmatcherna. En förhållandevis låg kostnad, antar jag, för att ge publiken den servicen.

Härligt att vara tillbaka i Tjusth..eh...PTH...eh...Plivit Arena igen. Och nej, det har inte blivit varmare där inne.