Västerviksspelare i topp i Jönköping

Västerviks Bordtennisklubb visade bredd i Jönköpingsspelen i helgen, där sex spelare från klubben deltog.

15 april 2019 16:00

Michelle Quach, Peter Quach, Vilhelm Fagerudd, Elis Fagerudd, Alexander Lindberg och Ante Hultgren försvarade VBTK:s färger under helgen. Bäst bland ungdomarna lyckades 11-årige Elis Fagerudd som vann sin åldersklass och kom till semifinal i ett år äldre P12 klassen, där gav han slutsegraren som ligger bland de 20 bästa i Sverige i 12-årsklassen en match.

Vilken match är du mest nöjd med i helgen?

– Jag är mest nöjd med mina vinster mot Abrahamsson och Vincent, för jag har aldrig slagit dem förut, svarar Elis Fagerudd.

Vad var det som funkade bäst i just de matcherna?

– Mot Abrahamsson så lyckades jag slå hårt och trycka ut honom i hörnen. Mot Vincent så lyckades jag spela raka vägen på honom och serva mycket sida-överskruv i hans backhand vilket gav poäng.

Vad är nästa mål här framöver?

– Att komma topp 3 i Norra Kalmar Topp 9, sen vinna eller komma 2a på DM (distriktsmästerskapen). Sen är det att komma topp 10 eller kanske topp 20 i SM.

Slutligen, grattis till segern i helgen. Är du nöjd med helgens resultat?

– Tack, ja jag är nöjd.

Vilhelm Fagerudd lyckades komma till semifinal i sin rankingklass, där Alexander Lindberg åkte ur pool-spelet trotts att han slog slutsegraren i tävlingen. Det ska noteras att dessa två killar började spela för ett halvår sedan och redan börjat slå spelare som spelat flera år.

Bland seniorerna tog sig Peter Quach och Ante Hultgren vidare från poolspelet i öppna klassen. Ante som haft en bra säsong lyckades sedan vinna hela tävlingen efter att ha slagit en elitspelare i finalen.

Vad säger du om tävlingen?

– Det var en kanontävling av KFUM Jönköping, väldigt många bra spelare, bra hall och god stämning. Arrangörerna gjorde ett kanonjobb.

Är du förvånad över att du lyckades vinna?

– Nja, jag visste att jag inte var favorit men var andraseedad i tävlingen så jag visste att jag skulle ha chans. Har även varit i bra form en längre tid och slagit många bra spelare i serien. Efter andra matchen i poolen kände jag att formen var god och att jag skulle ha chans att vinna.

Har du något mål till nästa säsong?

– Målet blir att försöka hålla serielaget kvar i division 2, sen att fortsätta utveckla våra ungdomar i klubben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
VT