Uppgifter: Poängkung klar för Hästen

Ryktena gick i våras, nu ska Erik Borg vara klar för Vita Hästen. "Jag kan inte kommentera bloggares spekulationer", säger Leif Strömberg.

30 maj 2018 11:41

Redan i april skrev sporten att Vita Hästen var intresserat av Erik Borg som öst in poäng i Halmstad.

Att han dessutom varit utlånad till Tingsryd gav mersmak för hockeyallsvenskan. Där blev det sju matcher och två mål.

– Absolut. Det var skoj och jag tycker att det gick helt okej fast det var ett pressat läge i slutet av säsongen. Jag fick ett stort förtroende men visst är det ett steg. Nu är det ett perfekt läge att testa vingarna. Jag känner mig redo. Jag har strävat efter att etablera mig på den här nivån, sa han då.

Sedan dess har det varit tyst.

Nu ska Erik Borg ha bestämt sig för Vita Hästen och vara klart och påskrivet för att senare presenteras under sommaren, enligt Expressens bloggare MrMadhawk.

– Johan Svensson (MrMadhawk) har bra koll ibland, men jag kommenterar inte enskilda bloggares spekulationer, säger Leif Strömberg utan att gå djupare i ämnet.

Han har dock själv bra koll på Erik Borg.

– En otroligt duktig tvåvägscenter som gärna går rätt fram i situationerna. Han hade lite otur när han bröt benet under sin tid i Frölunda, vilket gav ett hack i hans karriär. Men han har verkligen levererat i Halmstad, säger Strömberg.

53 poäng blev det i hockeyettan, 20 mål samt 33 assists.

Dessutom var Borg lagkompis med Hästens Kevin Elgestål under åren i Frölundas J 20-lag.

Vita Hästen tränar på med de kontrakterade lokala spelarna. Fystränare Mikael Stenbom har kontakt med övriga nyförvärv på annan ort. Den nya gruppen kommer ha en gemensam samling före midsommar innan de går på semester.

26–27 juli samlas spelarna på nytt för att gå på is 30 juli.

– Ska bli kul att samla ihop gruppen för att bygga på "Vi-känslan". Det känns ändå som det redan finns, men det är viktigt att bygga på relationerna i gruppen, säger Strömberg.

Troligtvis med centern Erik Borg,

Centern

Namn: Erik Borg.

Ålder: 21 år.

Längd: 188 centimeter.

Vikt: 85 kilo.

Klubbfattning: vänster.

Moderklubb: Bäcken HC.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa