Två medaljer till Mikael

I den klassiska skyttetävlingen Reveljen, som avgörs i Eskilstuna, sköt Gamleby Skyttegilles Mikael Andersson till sig ett guld och ett silver i korthållstävlingarna.

11 maj 2015 21:07

Det började med den liggande skjutningen där fick Mikael ihop 283 poäng (94, 94, 95), och med detta resultat en tredjeplacering inför finalen, tre poäng efter ledaren Kajsa Ulming, Nyköping.

I finalens tio första skott sköt Andersson 50+44 poäng och tog in lite på täten. I de avslutande fem skotten började det bra med tre tior och upp i ledningen, men Gamlebyskytten avslutade med två åttor och tappade ner till den slutliga silverplatsen.

Vann gjorde Östen Tarland, Eslöv, med två poäng före Mikael.

I ställningstävlingen fick han ihop 260 poäng – 96 i ligg, 77 i stå och 87 i knä – och var tvåa inför finalen, fyra poäng efter Samuel Jos, Bromma-Solna.

I de inledande tio finalskotten sköt Mikael 46 i ligg och 42 i knä och tappade ytterligare ett poäng till Jos. I de avslutande fem stående skotten sköt Mikael stabilt, tog in och var lika med Jos efter tre skott.

Avgörandet kom sedan i fjärde skottet där Andersson fick en sjua och Jos en tvåa, vilket innebar en fempoängsledning till Mikael inför sista skottet. Där sköt båda en åtta och segern var Mikael Anderssons.

– Det var en bra start på utesäsongen. Det var inte jättebra resultatmässigt, med det var lite byiga vindar och lite kyligt i Eskilstuna. Men placeringarna gick inte att klaga på med två medaljer med mig hem till Gamleby. Nu blir det till att ladda för tävlingarna i Finspång den 16 maj, säger Gamlebyskytten Mikael Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!