Tunga avbräcket för IFK

Ett mål på de två senaste matcherna har det blivit för IFK Västervik.

24 maj 2019 09:00

Nykomlingen inledde säsongen i division 4 på ett piggt sätt. Åtta poäng på de fyra första matcherna och tio gjorda mål.

Det har varit trögare i de två senaste matcherna efter en blek insats i derbyt mot Västerviks FF. Två raka förluster och bara ett gjort mål är facit.

– Det var två skilda matcher. Mot Aneby var vi spelförande, men hade väldigt svårt att skapa lägen. I derbyt var det två starka defensiva lag som möttes där VFF var lite starkare än oss. Det ska man ge dem en eloge för, menar IFK:s tränare Peter Tirheden

Nu måste laget få fart på målskyttet igen om det ska bli nya poäng in på kontot.

– Vi har tittat på detta och har några idéer hur vi ska försöka få fart på målskyttet.

På fredagskvällen väntar Hvetlanda GIF på bortaplan, som har lika poäng som IFK och återfinns på placering bakom.

– Vad vi har hört så är det ett spelande lag och förhoppningsvis ska det passa oss. Helt klart ska vi kunna störa dem, menar Peter.

Tyvärr har IFK drabbats av några avbräck inför matchen i och med att trion Johnnie Johansson, Kliton Bakiu, båda skadade, och Christopher Sjöblad, avstängd, missar matchen.

– Kliton har fått känningar i baksidan av ena låret och det kan vara i sviterna av hans tidigare ryggskada. Nu är han ordinerad vila. Sedan får vi se hur länge han blir borta.

Kliton är IFK:s bästa målskytt så här långt med sina fem mål.

– Givetvis är det ett avbräck att Kliton inte kan vara med, men då får någon annan spelare chansen och vi spelar alltid med bästa laget för dagen, konstaterar Peter Tirheden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson