Tre klubbar gör tränarbyte

Tre av fem kommunlag i division 6 byter tränare inför nästa säsong.

4 december 1917 15:24

Fram till den 15 december har spelarna på sig att byta klubb utan kostnad när den så kallade frimånaden tar slut, men bland de lokala lagen i division 6 har det varit väldigt lugnt på spelarfronten så här långt.

Det blir en fortsättning för Stefan Gustavsson som tränare i Gunnebo IF ytterligare ett år. Det är klart att även Jonas Larsen blir kvar som assisterande tränare.

På spelarsidan är det klart att Simon Walett går till Ankarsrums IS. Nya spelare i truppen är Mikie Shambel, senast i Hjorted/Totebo, och Lukas Karlsson, senast i IFK Västervik.

– Tyvärr är det ganska dött på spelarmarknaden. Många av klubbarna i sexan har små trupper och därför finns det inte så många spelare om man vill värva, säger Stefan Gustavsson.

I BOIF är det klart att Andrés Canas och Armin Beganovic blir kvar som spelande tränare där de kommer att få assistans av Påhl Larsson Lockner.

I Hammarsgärdes BK blir det ett nytt namn på tränarposten. Lennie Rosén ersätter Emil Bäck.

– Vi kommer att flytta upp våra spelare födda 2002 och Lennie har tränat dessa spelare sedan de började spela fotboll. Tanken är att vi ska ha ett A-lag samt ett utvecklingslag, säger Emil Bäck.

På spelarsidan är det klart att Tor Svensson går till IFK Västervik och Filip Merell går till Edsbruks IF.

Hjorted/Totebo har inte gjort klart med någon tränare efter Ulf Pettersson, som slutar.

– Nya tränare växer inte på träden precis. Det är svårt att göra klart med några nyförvärv när vi inte har någon tränare, säger Anders Lindh i Hjorted/Totebo.

John Nilsson lämnar klubben för Ankarsrums IS.

Även Överums IK står utan tränare eftersom det inte blir någon fortsättning för Tobias Pettersson.

Dessutom är det klart att Magnus Karlsson går till Ankarsrums IS.

– Vi kommer inte att värva några spelare, utan vi kommer att satsa på våra yngre spelare. Det gäller att få tillbaka glädjen, säger Mikael Stark, ordförande i Överums IK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson