Fotboll

Trots att båda lagen inför matchen stod på 12 inspelade poäng efter fem omgångar så fanns det en stor skillnad i kategorin målskillnad. Där Frödinge/Brantestad, till skillnad från Tjusts 12–9, stoltserade med imponerande 17–5 i gjorda respektive insläppta mål.

– Det spelar inte så stor roll nu. Vi visste att serieledaren stod på andra sidan och att merparten av matcherna ändå återstår, säger Landin.

Artikelbild

| 15-åriga Alice Brown, här med bollen, blev poängräddare för Tjust i seriefinalen.

Oavsett vilket var Tjust av den anledningen dock tvungna att ta tre poäng för att gå upp i serieledning.

Men det skulle inte börja särskilt lovande. De första inledande minuterna var förvisso jämna. Fast det var innan gästande Frödinge växlade upp och tog över både spel, bollinnehav och chanser.

Och målskyttet.

Målvakten Nora Massi var nämligen chanslös när Frödinges spjutspets Louise Andersson drog först en och sedan två Tjustförsvarare, innan hon helt fri från ett par meter rullade in ledningsbollen.

Artikelbild

| Nora Massi gjorde ett par fina räddningar.

– Vi hade pratat om att vi skulle falla tillbaka mer än vanligt med tanke på motståndet. Sedan går det väl alltid att diskutera om det blev för mycket. Kämpainsatsen var dock hundraprocentig matchen igenom, fortsätter Landin.

Ett tag senare kom också nästa stora smäll när Tjusts största offensiva hot, Jennifer Ilhammar, tacklades bryskt men ändå schysst efter en soloprestation. Anfallaren blev liggande under flera minuter och tvingades också kliva av planen sisådär fem minuter innan halvtidsvilan.

Artikelbild

| Jennifer Ilhammar blev liggandes. Men ingenting verkar kunna stoppa anfallsesset.

– Så här efteråt kan jag erkänna att jag har ont i varenda kroppsdel. Men jag är inte den som undviker en duell, skrattar Illhammar, som strongt kom tillbaka i spel till den andra halvleken.

Utan egentligen någon chans framåt innan paus – och flera fina brytningar av främst ytterbacken Fanny Jacobsson i kritiska lägen åt andra hållet, kändes det närmare 2–0 än en kvittering.

Däremot är det tydligt att den här upplagan av Tjust verkar ha något speciellt.

För laget skulle inte ge sig. Tvärtom.

Efter pausen var det ett helt nytt rödklätt hemmalag som kom ut och satte hög press.

Belöningen?

Ett 1–1-mål signerat Alice Brown.

– Den satt fint i det högra krysset, konstaterar målskytten.

Och tränare Landin var förståeligt full av beröm efter den andra halvleken där båda lagen sedan hade chanser att avgöra, utan lycka.

– Jag kan inte nog berömma våra unga tjejer som står upp fantastiskt mot ett erfaret damlag. Överbetyg till samtliga, avslutar han.