Team Gamleby - en orÀdd nykomling

PÄ lördag drar mellanallsvenskan i bowling igÄng och Team Gamleby gÀstas av förra elitserielaget BK BÄgen.

Jakob Karlsson och Team Gamleby har trÀnat hÄrt och varit pÄ lÀger med team building och annat för att vara sÄ vÀl förberedda som möjligt inför premiÀren i mellanallsvenskan.

Jakob Karlsson och Team Gamleby har trÀnat hÄrt och varit pÄ lÀger med team building och annat för att vara sÄ vÀl förberedda som möjligt inför premiÀren i mellanallsvenskan.

Foto: Rikard Nilsson

Bowling2019-09-12 16:31

I vÄras tog Team Gamleby BC klivet upp frÄn division 1 till allsvenskan och Àr för nÀrvarande det bÀsta bowlinglaget i VÀsterviks kommun. PÄ lördag stÀlls man mot BK BÄgen i premiÀren, ett lag som ocksÄ Àr nykomling i allsvenskan men kommer frÄn en jumboplats i elitserien.

– Vi hoppas och tror pĂ„ vinst. Vi har trĂ€nat hĂ„rt inför sĂ€songen och kommer vĂ€l förberedda. Det Ă€r ett stort steg frĂ„n division 1 till allsvenskan, men vi kĂ€nner oss redo och ska vara med i matchen, sĂ€ger spelande lagledaren Jakob Karlsson och fortsĂ€tter:

– Det Ă€r lite av en mĂ„stematch redan nu. Dels vill vi visa att vi hör hemma i allsvenskan och dels vill vi vinna pĂ„ hemmaplan för att inte hamna efter direkt.

Vad tror du om era chanser i mellanallsvenskan?

– BĂ„de och. Vi har hĂ€r att göra, men samtidigt kommer det sjĂ€lvklart att bli tufft. Vi kommer inte att vara med i toppen, men vi kommer nog att vara med i matcherna och kunna vara ett mittenlag i alla fall.

Vad Àr nyckeln till en lyckad premiÀr?

– LagkĂ€nslan. Vi mĂ„ste hjĂ€lpas Ă„t och prata med varandra hela tiden, det Ă€r det absolut viktigaste. Sen sĂ„ mĂ„ste vi givetvis vara med frĂ„n början, sĂ€ger Jakob Karlsson.

Team Gamleby stĂ€ller upp med följande spelare: Joakim Andersson/Per Karlsson, Marcus Hammerman/Henrik Ilhammar, Jesper BrĂŒggemann/Alfons Grankvist och Jakob Karlsson/Robin Ilhammar. Reserv Ă€r Stefan Hammerman.

Karta: Gambowl Gamleby Bowling AB
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!