Åttonde plats i Sveriges starkaste

Första deltagande i "Sveriges starkaste man" gick över förväntan för Cim Johansson.

Styrkelyft 16 oktober 2019 18:00

Efter fyra lyckade kvaltävlingar var Cim Johansson en av tio deltagare som hade kvalificerat sig till söndagens Sverigefinal i "Sverige starkaste man" som avgjordes i Solna.

– Eftersom detta var min första säsong handlade det mest om att jag skulle prova på detta och mäta mig med motståndarna. Det gick ganska snabbt upp för mig att jag kunde ta mig till finalen, så vinsten för mig var att jag kvalificerade mig till finalen, säger Cim Johansson, uppväxt i Gamleby men som flyttade till Stockholm för cirka fem år sedan.

I finalen var det sex olika grenar som deltagarna skulle klara av.

– Två månader innan finalen fick vi reda på vilka grenarna var så att man skulle ha tid att förbereda sig.

Det blev en slutlig åttonde plats för Cim efter att han tagit en delseger i "Farmers walk" där det gäller att bära två 180-kilosvikter i 20 meter. Cim klarade den grenen på 27 sekunder.

– Jag är nöjd med min placering och att jag inte kom sist, menar Cim, som tävlade i den öppna klassen.

Under säsongen handlar mycket om att äta rätt samt träna väldigt mycket. Nu ska Cim ta det lugnt i ett par månader. Han ska bland annat ska operera en fot.

– Just nu är jag ganska trött på detta, men till våren kommer jag dra igång träningen igen. Jag har fått blodad tand, säger han.

Styrketävlingar verkar vara något som passar Cim eftersom han blev svensk mästare i grepp i våras. I grenen grepp testas greppstyrkan i olika moment.

"Sverige starkaste man" blev polisen Martin Forsmark – för andra året i rad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa