Norgehistoria med svensk spik

"Landskamp" mot Norge på dagens V75:a men patrioten i mig är ledig. Analytikern har haft det kämpigare med en riktigt lurig omgång.

spelkrönika2017-09-23 09:00

Med många norska deltagare på dagens V75:a marknadsförs omgången som en "landskamp" men jag är som vanligt inte särskilt taggad över vilket land segrarna kommer ifrån. Efter ATG:s felaktiga "kryddande" av miljonpotten ifjol slipper vi felaktiga jackpotslutsatser. Bra så. Lördag morgon klockan 8 är tiden för när Sveriges och Norges V75-potter slås ihop. Insatsprocenten kan därmed ändras ganska mycket men efter fredagskoll på grannlandets spelande är det inte så svårt att uppskatta hur insatserna kommer att sitta. Färjestads korta upplopp gynnar som vanligt ledarhästarna och det ska inte bli mer nederbörd än att banan bör hålla ihop bra.

Min spik måste dock vinna bakifrån och det ska vara god chans då jag tror på högt tempo i loppet. 1 Aisha Simoni lär köras i ledningen och sedan finns det hästar som kan tänkas köras offensivt. Framförallt 5 Bula Bula Am och 6 Bacon Degato men även ytterligare ett par "segstarka" som inte vill ha ett alltför snabbt slutvarv. Jag lutar mig, efter en hel del funderande, emot 14 Västerbo Hard Cash (V75-7) som inte står alltför jobbigt till här enligt mig. Västerbo Hard Cash är klassen i gänget och nu ser formen riktigt bra ut. Lång distans är en favoritgren och att det ylas om att skor runt om är ett klart minus gör mig hoppfull om att procenten går ner fram till start. Det är verkligen ingen stor skillnad på hästen med och utan bakskor och senaste insatsen (med skor) var klart plusbetonad. Med två lopp i kroppen tror jag på en toppinsats och Goop brukar som bekant kasta loss i tid. Spik!

1 Wellino Avenue (V75-5) är ett annat spikbud men där blir det gardering med två hästar. Det finns några kvicka konkurrenter på utsidan men även om någon kommer förbi (Ingemar Palema?) så bör det kunna bli luckor att gå ut i direkt. Magnus Jakobsson är ingen dålig kusk och jag tror att han löser uppgiften. Intrycket i de två loppen efter lång vila har varit bländande. Nio vinster på 16 starter imponerar men den kapabla sexåringen blir stenhårt betrodd av spelarna och jag ser spelvärde i mina två motbud.

Den som vill få ner kostnaden till 81 kronor kan lämna 10 Handsome Brad (V75-6) ogarderad i Bronsdivisionen. Jag har hyllat fyraåringen tidigare och många minns kanske hur han formligen flög fram i Kungapokalen. Där hade han blivit segerfarlig med marginalerna på rätt sida men just dessa har inte varit med. Bara en vinst så här långt och detta gör mig lite tveksam. Fartmässigt kan Handsome Brad "blåsa ner" dessa med en hyfsad resa från bakspåret men vinnarskallen går inte att lita på. Gardering känns rätt men som relativt lite spelad är det en spännande spikidé för den med liten budget.

Systemförslag

(i rankingordning, reserver inom parentes):

V75-1: 7, 9 (4)

V75-2: 9, 11, 1 (3)

V75-3: 4, 1, 8 (7)

V75-4: 2, 5, 9 (4)

V75-5: 1, 3, 2 (10)

V75-6: 10, 4, 5, 3, 2, 8 (7)

V75-7: 14 Västerbo Hard Cash (1)

972 rader = 486 kr

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!