Inför den här säsongen infördes 250cc i svensk speedway. Anledningen var att steget från 85cc till 500cc inte skulle bli så stort.

För 14-årige Noel har det varit ett lyft att få börja köra 250cc efter flera år på 85cc.

– Det har varit roligt och kul att gå över till 250cc att få börja köra större cyklar. Jag har fått en nytädning och jag väljer 250cc före 85cc, säger Noel Wahlqvist.

Artikelbild

| NM och EM väntar för Västervik Speedways Noel Wahlqvist.

Vad är den största skillnaden mellan cyklarna?

– Mest är det farten. 250cc är mera lättkörda. Det påminner lite mera om riktig speedway, svarar Noel.

– Även om banorna är större och det går lite fortare så är staketet lika nära i alla fall.

Säsongen har varit igång en månad ungefär och för Noels del har det inneburit tävlingar varje helg, ibland både lördag och söndag, eftersom han både kör 85cc och 250cc.

Artikelbild

| Noel Wahlqvist har haft bra fart sig själv och cyklarna hitills under säsongen.

– I serien med 250cc har det gått riktigt bra med laget som Västervik har tillsammans med Lejonen. I division 1 har varje lag en 250-förare och hittills har jag kört fullt där, men det kommer svårare matcher.

Med tanke på det tuffa schemat i 250cc så har Noel svårt att hinna med alla 85cc tävlingar.

– Jag försöker köra en hel del 85cc. Jag har kört de viktigaste tävlingarna, men minskat lite i den serien.

Noel poängskörd så här långt är följande: I division 1 tolv poäng på fyra heat, i 250cc-serien 43 poäng på 20 heat och 85cc-serien 25 poäng på tio heat.

De fina resultaten som Noel hittills har presterat ger ett par intressanta veckor framöver, med start på lördagen i Målilla. Där avgörs det första nordiska mästerskapet för 250cc och Noel är en nio svenskar som är uttagna.

– Jag ska försöka köra så bra som möjligt, men det kommer att vara svårt.

Den 6 juni avgörs det svenska kvalet till Speedway Youth Gold Trophy och Noel ska försöka ta en av de åtta platserna som Sverige har till finalen som avgörs i polska Rybnik den 28–29 juli.

Den 9–10 juni väntar Europamästerskapen för 250cc i danska Randers och Noel är en av tre svenska förare som är nominerade.

– Semifinalen är på lördagen och jag ska försöka ta mig vidare därifrån. Sedan får man se hur det går i en eventuell final.

Även om körningen har fungerat bra så blev det lite problem för några helger sedan då två motorer rasade, men Noel har bra uppbackning.

– Jag har mycket stöd. Jörgen Johansson och Patrik Olsson hjälper mig ganska mycket. Även Peter Ljung och Jacob Thorssell stöttar mig. Vi har fått i ordning på motorerna med hjälp av pappa.