Västerviks-stjärnan – inför avgörandet

Det är ett nålsöga att ta sig igenom. Nu är Peter Ljung framme vid det sista hindret.

22 augusti 2019 16:02

För att lyckas kvala in till nästa GP-serie måste förarna klara av flera kvaltävlingar. På lördag körs GP-challenge, sista kvaltävlingen, i kroatiska Gorican där tre platser till nästa års GP-serie står på spel.

En av de 16 förarna som ska försöka ta en av de åtråvärda platserna är Västerviks Peter Ljung.

Är det årets viktigaste tävling?

– Nej, det vill jag inte säga. Jag har inte haft någon målsättning att kvala in till GP-serien eftersom jag inte visste om jag skulle bli nominerad, svarar Peter Ljung.

– För mig gäller det mera att göra en bra prestation där resultatet inte är det viktigaste.

Tävlingen avgörs över 20 heat där de tre bästa poängplockarna alltså är klara för nästa års GP-serie.

– Ska man bli bland de tre bästa så får inget gå fel. Man har inte råd med ett stopp eller en nolla.

36-åringen är inte ensam svensk i startfältet, även Pontus Aspgren kommer till start. Av årets GP-förare återfinns Niels-Kristian Iversen, Martin Vaculik och Matej Zagar i startfältet.

– Vaculik ligger bra till i årets GP-serie och skulle han komma topp åtta där samtidigt som han blir bland de tre bästa i kvalet så går platsen till den förare som blir fyra.

Vad säger du om banan i Gorican?

– Det är en rättvis bana där mycket kommer att handla om startsväng eftersom det är svårt att köra om, tror Peter Ljung.

En intressant vecka väntar den meriterade veteranen som bland annat har två VM-guld i lag med Sverige, 2004 och 2015,. Först GP-kvalet på lördag och sedan slutspelsmatcher både med Tarnow i Polen och Västervik Speedway.

– Det hade blivit tufft vilken motståndare än det hade blivit. Det är som välja mellan pest eller kolera, menar Peter Ljung angående att Västervik möter Indianerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson