Att trafiken i Sverige kan vara olidlig stundtals under sommaren skriver nog majoriteten under på. Det fick också Lejonens stjärna Chris Holder erfara påväg till tisdagskvällens elitseriematch i Gislaved, där match mot Västervik väntade.

Tanken var att Holder skulle kampera ihop med Maksym Drabik i matchens första heat. Men lagledaren för Lejonen, Anders Fröjd, tvingades till omkastningar i laguppställningen.

Med drygt tio minuter kvar till tejplyft i heat ett kom informationen: Chris Holder var fast i bilkö "någonstans utanför Borås" och skulle missa heatet.

Speedwayreglerna säger då att i Holders ställe får en reserv köra, i Lejonens fall Viktor Bergström. När Bergström sedan skulle köra heat två fick han strykas och Timo Lahti fick på egen hand ta sig an Västerviks reservduo Grzegorz Zengota och Anton Karlsson.

Holders andra heat var det sjunde och fem minuter innan det var dags kom bussen med hans namn in i depåområdet. Förseningen och stressen verkade inte störa honom utan han inledde med att ta en trepoängare. Han stannade till slut på sex poäng.