Efter en mindre lyckad premiär, där Ljung tog 7+1 poäng, tog han helt ledigt från speedway under en vecka. En lyckosam paus skulle det visa sig eftersom det nu blev maximala 18 poäng på sex heat.

– Det var revansch för mig själv. Vi vann premiären efter en bra laginsats, men jag bidrog inte speciellt mycket. Jag är inte van att prestera på den nivån i Västervik, säger Peter Ljung sedan Västervik förlorat med 42–48.

Hur förklarar du 18 poäng på bortaplan?

Artikelbild

– Jag har aldrig gjort de tidigare i elitserien. Det var verkligen en vändning eftersom jag och mekaniker tog semester efter förra matchen.

Det spelade ingen roll vilket startspåret var eller vem som var Ljungs motståndare. Han var först ut på bortre rakan.

– Det har kändes bra hela tiden. Vi hade koll på cyklarna och uppsättningarna. Sedan gör det mycket hur man får börja tävlingen. I Västervik började jag med att köra in i startgrinden medan jag här fick börja med ett bra heat där jag fick åka mellan två motståndare, då vet man att vi är med. Det var bara att släppa cykeln eftersom det fungerade riktigt bra.

Det var tack vare Peters körning som Västervik kunde hålla jämna steg med Masarna även om hemmalaget var i ledningen hela tiden efter att ha inlett med en femetta.

Artikelbild

| Oskar Fajfer fick en tuff debut i Västervik.

Lagledaren Morgan Andersson valde att toppa två gånger. En gång med Peter Ljung respektive Peter Kildemand. Det gav poängövertag med 4–2 båda gångerna. I det sjunde heatet hade Västervik läge för en femetta, men Antonio Lindbäck pressade sig förbi Kildemand.

Efter åttonde heatet var underläget tolv poäng, 18–30, och det såg inte ljust ut för Västervik, men tack vare poängövertag i nionde heatet, 4–2, och en femetta i tionde heatet genom Mikkel Bech Jensen och Peter Kildemand så var underläget nere i sex poäng, 27–33, efter tio heat.

Artikelbild

| Masarna kopplade greppet direkt genom att vinna första heatet med 5–1 genom Antonio Lindbäck och Linus Sundström.

I det 13:e heatet var det en stenhård kamp mellan Peter Kildemand och Antonio Lindbäck och det slutade att båda gick omkull på bortre raka på fjärde varvet. Domaren ansåg att Lindbäck var orsaken till kollisionen och blev utesluten.

Inför de två sista heaten var underläget fortfarande sex poäng, 36–42, för Västervik. En marginal som bestod efter 15:e heatet.

– Det känns lite surt att förlora med sex poäng med tanke på att vi inte hade med Nicki Pedersen. Vi hade säkert kunna bjuda upp bättre om Nicki varit med. Det finns en bonuspoäng att köra om och vinner vi hemma så kan vi vinna med sex poäng. Det är en förlust med mersmak och en bra genomförd tävling av många, konstaterar Peter Ljung.