Talangen vill utmana om en elitserieplats

Första säsongen på 500 cc väntar, men Noel Wahlqvist är ingen blyg nykomling. "Jag vill vinna varje heat".

10 oktober 2019 17:00

Efter en framgångsrik karriär som 85 cc-förare och 250 cc-förare tar Västervik Speedways talang Noel Wahlqvist steget upp på 500 cc nästa år.

Det står klart sedan Noel och Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson har kommit överens om ett kontrakt för kommande säsong.

– Det är riktigt kul, och att få skriva sitt första kontrakt med Västervik är extra speciellt. Det ska bli kul att få köra för moderklubben, säger Noel Wahlqvist, som fyller 16 nästa år.

Är det en dröm som går i uppfyllelse?

– Jag har alltid velat köra i A-laget, så lite av en dröm är det, svarar Noel.

 

Noel kommer alltså ingå i Västerviks elitserietrupp, men han kommer först och främst inrikta sig på att köra i allsvenskan och i division 1.

– Mitt mål är att försöka ta en plats i elitserien till nästa år. Det kommer bli tufft i början, men det är inte omöjligt. Allt kan hända.

I dagsläget har Noel inte klart med någon klubb i allsvenskan eller i division 1, men det finns några alternativ att välja mellan.

Tack vare att Noel de två senaste säsongerna har kunnat köra 250 cc istället för 85 cc, som man gjorde tidigare, så blir inte steget till 500 cc så stort.

Senaste året har Noel tränat en hel del på 500 cc och under hösten har träningsmängden utökats ordentligt.

– Den största skillnaden mellan att köra 250 cc och 500 cc är starterna. Annars är det inte så stor skillnad. Det skiljer ungefär fyra sekunder på ett heat. Det har varit till stor hjälp att jag har kört 250 cc. 

 

Noels sista säsong på 250 cc blev väldigt lyckad. Han hade högst snitt i 250 cc-serien med 2,577 poäng/heat och han vann RM-cupen efter att han varit på prispallen i varje deltävling.

Internationellt blev det ett NM-brons och ett VM-brons. Däremot blev det "bara" en femteplats på EM.

– Jag hade ganska höga mål inför säsongen. EM var jag lite missnöjd med, men jag ska vara nöjd med säsongen totalt sett.

Noel har nästan alltid vunnit sina heat och tävlingar och nu väntar alltså nya utmaningar.

– Jag är inställd på att det kommer bli tuffare, men jag kommer att göra allt för att komma först och jag vill vinna varje heat, konstaterar Noel Wahlqvist.

 

Västerviks lagledare Morgan Andersson är glad över att ta in den lokala talangen i laget.

"Jag har sällan träffat någon som är så målmedveten. Det jag sett i samband med de träningar han gjort på 500 cc så är det utan tvekan något utöver det vanliga", säger han i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson