Så gick det för Wahlqvist i EM

Under helgen har Västervikstalangen Noel Wahlqvist varit i Tjeckien för att köra EM i 250cc.

18 augusti 2019 20:09

Via Polen tog sig Noel och hans team vidare till Pardubice där Wahlqvist var en av 16 förare som gjorde upp i semifinalen om en plats i söndagens EM-final. Dit gick Wahlqvist – med enkelhet. Med två heatsegrar och tre andraplatser hade han säkrat sin biljett till finalen, som kördes i Divisov, också det i Tjeckien. Förutom Wahlqvist fanns svensk representation i form av Ludvig Selvin, Casper Henriksson och Gustav Grahn på plats i Tjeckien.

Under söndagskvällen, när röken lagt sig och ceremonierna var avklarade, skrev Noel Wahlqvist om tävlingen på sin Facebooksida "NoelRacing":

"Alla tävlingar blir inte som man tänkte sig. Hade problem i mina första heat från start men efter ett nytt kopplingspaket gick det bättre. Var mycket svår bana och inte riktigt min dag och då når man inte toppen. Blev en 5:e plats med nio inkörda poäng. 1,1,2,2,3. Bara komma igen och köra vidare!!"

Wahlqvist blev bäste svensk och vinnaren heter Jesper Knudsen och kommer från Danmark. Norske Mathias Pollestad tog silver medan tyske Erik Bachhuber knep bronspengen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman