Men någon körning för Västervik i Sverige blir det som bekant inte för dansken – i alla fall inte på knappt en månads tid.

LÄS MER:"Tunga beskedet för Pedersen"

– Nej, Nicki är borttagen från vår trupp. När vi valde att ta in Matej (Zagar) visste vi att Nicki inte skulle vara tillgänglig oavsett hur bra han kör i Polen. Det är så reglerna fungerar, säger lagledaren Morgan Andersson.

Men trodde ni att han skulle bli borta längre tid?

– Det där finns det alltid olika nivåer på. Är han tillräckligt frisk för att köra i Polen? Kanske. Är han tillräckligt frisk för att även köra för oss? Kanske inte. Att Nicki i första hand prioriterar Polen över Sverige är inte konstigt, fortsätter Morgan.

Så du ångrar inte ert beslut att stryka honom från truppen under 28 dagar?

– Nej. För vi vet fortfarande inte exakt hur frisk eller skadad han är. Kanske håller handen bara för att köra i ett land. Vi har i vilket fall inte råd att chansa mer, stå där på söndagkvällen och inte veta. Nu har vi stått utan heatledare i två raka matcher... så det undviker vi gärna att göra igen.

Morgan berättar också att ersättaren Zagar är tänkt att debutera redan på tisdag när Västervik tar emot Vetlanda på Ljungheden.

– Det räknar vi absolut med. Han har visat bra form på slutet och är en riktigt bra förare. Vi kikade lite på Emil Sayfutdinov och någon till. Men där var det också småskador som störde. Så bland de möjliga ersättarna stod Zagar väldigt högt upp, flikar Morgan in.