LÄS OCKSÅ: Sportchefen om stjärnvärvningen

LÄS OCKSÅ: Trefaldig världsmästare klar för Västervik

På den tiden hette lagkamraterna bland annat Todd Wiltshire och Craig Boyce. Då förstår ni att det har hunnit rinna mycket vatten under broarna sedan dess.

– Jag hade en fin tid i Västervik. Nu hoppas jag skapa nya fina minnen med klubben, säger Nicki Pedersen på telefon från Monaco där han bor.

– Det har varit aktuellt med Västervik tidigare år också. Men nu hittade vi en lösning som passade båda parter. Jag ser verkligen fram emot att arbeta mot Morgan Andersson som är en engagerad och kunnig ledare. Vi kan göra något bra tillsammans med övriga i laget.

Hur tycker du att laget ser ut?

– Det ser lovande ut. Laget är jämnt, vilket är väldigt viktigt i dagens speedway. Alla måste bidra med poäng.

Nicki Pedersen har en meritlista som är längre än de flesta. De individuella VM-gulden 2003, 2007 och 2008 sticker ut mest.

I år skulle han ha kört i GP-serien, men hann bara med ett fåtal deltävlingar. I maj var olyckan framme och Nicki missade hela säsongen.

– Det har varit väldigt jobbigt. Jag har kört speedway varje år i 29 års tid. Jag har dock följt vad som hänt under säsongen, jag älskar speedway och det går inte att hålla sig borta helt och hållet, säger Nicki Pedersen.

– Jag har försökt att göra saker som jag annars inte haft tid med om somrarna. Som semesterresor, umgås mer med familj och vänner och sånt där. Det har varit nyttigt, säger han.

Nickis skada är på god väg att läka helt och hållet. Han har tränat hårt, inte minst de senaste månaderna.

– Jag har aldrig vägt 64 kilo och känt mig så här fit i oktober tidigare. Jag är mentalt och fysiskt redo inför nästa säsong, säger Pedersen.

Hur ser du på chanserna att komma tillbaka till en hög nivå efter ditt uppehåll?

– Det ser jag inte som något problem. Jag behöver inte köra mycket speedway för att komma in i det igen. Jag är i bra form och har bra material. Framför allt längtar jag efter att få köra igen. Det kommer att bli 110 procents satsning från mig. Något annat finns inte.

Tror du att du får ett wild card till nästa års GP-serie?

– Jag hoppas det och tror att de vill ha en förare och karaktär som mig i serien. Vi får se hur de resonerar, jag lär få besked nästa söndag efter sista deltävlingen i år.