I det tidiga toppmötet mot Indianerna var "Kung Ljung" i princip omutliga och efter en spännande match såg Peter till ordna en poäng för sitt lag efter stor dramatik i det sista heatet.

Ställningen inför det 15:e och sista heatet var 42–42.

Peter stod på bana fyra och innanför återfanns Kenneth Bjerre, Nicki Pedersen samt Chris Holder.

Ljung fick ingen perfekt start och låg i princip sist på bortre rakan. Sedan började jakten på motståndarna och den åtråvärda trepoängaren.

– Det blir nästan så när man står långt ut, så det gäller att hitta en bra radie i startsvängen för att kunna bygga fart för att kunna göra någonting första varvet, säger Peter Ljung.

Det innebar att Peter var tvungen att ta sig förbi båda motståndarna för att ordna oavgjort.

– Jag trodde att jag fick med mig Nicki när jag under Piotr Protasiewicz, men jag hade fokus framåt så jag kollade inte bakåt. Vi hade sagt innan att vi minst skulle ha 3–3, så när jag körde om Piotr var det bara att ösa på för säkra minst oavgjort.

Artikelbild

| Peter Ljung firar sedan han vunnit det sista heatet.

Det tidiga toppmötet motsvarade förväntningarna. Det bjöds på bra speedway och det var poängmässigt jämnt hela matchen. Som mest hade Västervik ledningen med två poäng, 37–35 efter tolfte heatet, och Indianerna ledde som mest med fyra poäng, 14–10 efter fyra heat.

Peter Kildemand tog en oerhört viktig heatseger i det 14:e heatet när han lyckades hålla en jagande Tai Woffinden bakom sig. Ett skönt besked för dansken att få ett bra avsluta en tung tävling, tre poäng på sina tre första heat, med en heatseger.

Artikelbild

| Peter Ljung körde in 13 av 15 möjliga poäng och såg till att Västervik fick oavgjort mot Indianerna.

– Detta var jättebra och det bjöds på bra speedway. Det var kul att åka och titta på. Alla visade hyfsad respekt mot varandra. Det var verkligen propaganda för en speedway. Man hade dock önskat en seger, men Indianerna är bra.

Indianernas stora stjärna Tai Woffinden hade nio raka heatsegrar raka inför mötet med Peter Ljung i det tionde heatet.

Artikelbild

| Bartosz Smektala bidrog från reservplatsen.

Där tog det dock stopp för Woffinden som inte hann ifatt Ljung.

– Det var skönt och värdefullt. Han är riktigt bra slag. Sedan hade jag och Holder ett bra heat som var rättvist. Det var ett bra heat även om jag blev trea. Vi visade lagom respekt för varandra.

Artikelbild

| Två av förgrundsfigurerna var Peter Ljung och Tai Woffinden.

Efter en mindre bra insats i Hallstavik så kom Peter tillbaka med besked i och med att han körde in 13 av 15 möjliga poäng.

– Formen har varit bra den senaste tiden. Det var kul med 13 poäng på hemmaplan, konstaterar Peter Ljung.