Och det är inget nytt namn. Tvärtom. Seimour har tidigare varit ordförande i många år och var också den som lämnade över till Rune Nilsson ifjol.

– Tanken var väl egentligen inte att jag skulle hoppa på det igen. Men valberedningen hade inte hittat ett annat lämpligt alternativ, så då tackade jag ja. Arbetet att hitta en ny ordförande kommer att fortgå, sa Seimour, till personerna som var på plats i den välfyllda klubblokalen.

Förändringarna stannar dock inte där.

Rune bekräftade i samma veva att han, lite mer oväntat, också lämnar sitt uppdrag som ordförande i aktiebolaget Västervik Motorsport AB, där Västervik Speedways elitverksamhet är placerad sedan år 2010.

I och med det lämnar Rune Nilsson även styrelsen och där med föreningen Västervik Speedway helt och hållet.

– Beslutet har varit klart en tid. Vi har nytt hittat boende och ska flytta hem till Växjö igen. Jag har verkligen trivts bra, men det här kändes som det rätta att göra just nu. För annars blir det lätt att du kanske säger ja till grejer och sen inte kan hålla dig borta, säger den tidigare ordföranden, som snart fyller 71.

Rent teoretiskt måste det inte nödvändigtvis väljas samma ordförande till föreningen och aktiebolaget - men så blir det. Seimour Östervall kommer att vara ordförande i bägge.

Vad gäller den ekonomiska biten så redovisades ett negativt resultat på 366 705 kronor för verksamhetsåret 2017.

Förlusten är större än föregående år, men trots det står föreningen ganska stadigt rent ekonomiskt.

– Först och främst har vi valt att ge ett lite större bidrag till elitverksamheten. Egentligen kan vi inte peka på någon speciell anledning till det sämre resultatet. Det är sammantaget många mindre punkter: Som att lönekostnaderna höjts, att crossen gjorde ett lite sämre resultat än förra året och att vi inte lyckats täcka upp det med ökade intäkter, säger ekonomiansvarig Larry Carlsson.

Resultatet betyder trots allt att speedwayklubben går in i kommande säsong med ett positivt eget kapital på strax under 1,2 miljoner.

– Ja, vi går in i 2018 med en bra kassa och utan likviditetsproblem. Vi känner att vi har full koll, fortsätter Larry.

På mötet lyftes även den populära Cross-sektionens verksamhet. Den stora nyheten där var att crossen återigen kommer att mönstra lag som tävlar i seriesammanhang.

– I år har vi dessutom planerat att ha med ett helt nytt lag i 250-kubikserien tillsammans med Lejonen, säger lagledaren Morgan Andersson, som också var på plats på mötet.