På måndagskvällen presenterade Västervik den åttonde och sista föraren med över 0,500 i snitt i lagbygget inför 2019. Det blir 27-årige australiensaren Sam Masters som kommer närmast från Rospiggarna. Där körde han i år 15 matcher och tog 71 poäng. Hans ingångssnitt blir 1,291.

Masters har även erfarenhet från ligorna i England och Polen samt att han har deltagit i lag-VM och blev även australisk mästare 2017.

"Jag ser fram emot att representera Västervik nästa säsong. Jag har varit där som motståndare två gånger och det är en bana jag gillar väldigt mycket. Det ska bli roligt att jobba tillsammans med Morgan (Andersson) som jag känner väl genom bland andra Todd Wiltshire som kommer från min hemstad i Australien. Jag har mycket att ändra på från denna säsong. Det arbetet är redan igång och det kommer att fordras om man ska ha en möjlighet att få köra matcher för Västervik då konkurrensen är tuff", säger Sam Masters i ett pressmeddelande.

Västerviks sportchef Morgan Andersson är mycket med nöjd att han lyckats knyta upp australiensaren.

"Han kommer från en säsong 2018 som var mycket upp och ner, men jag vet att han är revanschsugen och vill tillbaka till den nivå han besitter i sina bästa stunder", säger Andersson i ett pressmeddelande.

I och med Masters påskrift har nu Västervik gjort klart med de åtta förare som får över 0,500 i snitt.

Är du nöjd med den truppen som ni har fått ihop?

– Det måste jag vara. Vi har velat öka konkurrenssituationen och det har vi varit väldigt noga att informera förarna om. Det har gått smidare att få ihop truppen än vad jag trodde, säger Andersson.

Med det lagbygge som Västervik har fått ihop kan man ha olika uppställningar utan att spräcka taksnittet.

– Vi kan byta en förare mot en annan utan att vi måste göra flera ändringar. Vi har någon uppställning där vi är väldigt nära taksnittet.

– Vi har fått ihop en bra åldermix i laget. Vi har flera förare som har framtiden för sig och sedan har vi några förare med gott om rutin.

Klart är att Daniel Henderson och Henrik Bergström lämnar klubben. Daniel har inte klart med någon ny elitserieklubb medan Henrik har valt att gå till Piraterna.

– Jag har kört i Västervik sedan jag åkte 80cc så det är dags att testa något nytt. Sen blev jag lite besviken när jag inte fick chansen där och det har också spelat in, säger Bergström till mvt.se.

– Han valde att gå och vi tvingar ingen förare att vara kvar. När det gäller Daniel som ville han sig om andra alternativ och det är okej för oss, konstaterar Morgan.

Nu återstår att fylla på truppen med en eller två förare med 0,500 i snitt.