Kildemands tunga tävling

Det blev en tuff seriefinal för flera av Västervik Speedways förare.

16 juli 2019 21:43

En som hade det riktigt motigt var dansken Peter Kildemand som stod på noll poäng efter ett stopp och en uteslutning.

Det blev dock en positiv avslutning för Kildemand i och med att han fick chansen att köra första nomineringsheatet.

Kildemand tog vara på förtroendet han fick av lagledaren Morgan Andersson genom att vinna heatet sedan han rundat hela startfältet på yttern och han kunde sedan hålla undan för en jagande Maciej Janowski.

– Jag är glad att lagledaren gav mig chansen och det var skönt att komma igen. Speciellt efter kraschen att få en heatseger. Det var tufft jobb för mig hela matchen. Det började redan i första heatet när jag inte kände mig komfortabel på cykeln, säger Peter Kildemand

Kildemands heatseger gjorde att Västervik tog bonuspoängen med minsta möjliga marginal sedan Dackarna vunnit seriefinalen på hemmaplan med 56–33. Västervik vann på hemmaplan med 58–32.

I sitt tredje heat gick Kildemand omkull av egen kraft på första varvet i startkurvan och han fick med sig Patryk Dudek i fallet, men båda kom snabbt upp på benen. Kildemand blev utesluten.

– Det var synd eftersom jag kände mig snabb på cykeln. Jag snurrade runt. Troligen kom jag in för snabbt i kurvan. De hade precis preparerat banan och vattnet ställde till det för mig. Det var som isen. Cykeln bara försvann under mig.

– Tyvärr gav jag bort några poäng och jag körde inte bra den här gången. Jag tog några felbeslut, säger en självkritisk Kildemand.

Hemmalaget rivstartade och efter sju heat var hemmaledningen hela 29–13 efter fyra femettor.

Västervik testade med att toppa in Nicki Pedersen ihop med Peter Ljung i det sjunde heatet, men det slutade med en femetta i baken. Ljung och Pedersen fick revansch i det nionde heatet när de körde in en femetta. Det gjorde att underläget minskades till 21–33.

Närmare kom inte Västervik och hemmasegern var säkrad efter det elfte heatet i och med ledningen var 41–24.

– Jag är glad att vi kunde ta bonuspoängen. Efter att de har gjort några ändringar i laget så är de ett riktigt bra lag. Jag tycker att vi ska vara glada att vi var här nu och kommer vi tillbaka i slutspelet så kan alltig hända, menar Kildemand.

För Dackarnas Oliver Berntzon tog matchen slut redan i hans första framträdande, matchens tredje heat, efter att han vurpat ordentligt sedan han kört på Peter Ljungs bakhjul. Han blev liggande en stund, men kunde gå av banan av egen kraft. Det blev dock inga flera heat för Berntzon.

Matchfakta:

Dackarna 56

Västervik 33

Poäng, Dackarna: Piotr Pawlicki 13, Patryk Dudek 11+1, Jacob Thorsssell 10+2, Frederik Jakobsen 9+1, Maciej Janowski 9+1, Kacper Gomolski 4+2, Oliver Berntzon 0.

Västervik: Nicki Pedersen 10+1, Peter Ljung 9, Jack Holder 7, Peter Kildemand 3, Bartosz Smektala 2+1, Mikkel Bech Jensen 1, Anton Karlsson 1.

Publik: 4 451.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson