De senaste två säsongerna har Anton Karlsson tagit en plats i Västervik Speedways trupp. Så sent som för några veckor sedan var han med och pressade Dackarna i SM-semifinalerna. Bakom honom kommer nästa lokala talang. På torsdagen presenterade Västervik Speedway att man till 2020 kommer att lyfta upp Noel Wahlqvist i truppen. Noel är född 2004 och 2020 blir hans första säsong på stor cykel.

"Det här ska bli en mycket intressant resa då jag sällan träffat någon som är så målmedveten om vad han vill inom sporten men vi ska samtidigt inte stressa fram något. Det jag sett i samband med de träningarna han gjort på 500cc under året så är det utan tvekan något utöver det vanliga. Känner stor glädje i att vi förhoppningsvis i framtiden kan mönstra ett lag med 2 egna produkter i Elitlaget i form av Noel och Anton", säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Noel Wahlqvist säger följande i samma pressmeddelande:

"Jag är mycket nöjd med att skriva på mitt första elitseriekontrakt hos Västervik Speedway. Ska bli riktigt kul att äntligen ha en chans att slå sig in i startsjuan. Kommer lägga ner mycket tid på träning i vinter och jobbar på att skaffa en bra maskinpark så att det inte hänger på motorerna. Jag får mycket hjälp av Västervik Speedway med Morgan i spetsen som hjälper mig att hitta kontakterna. Ska bli kul att representera Västervik Speedway i två säsonger och jag hoppas på en bra debutsäsong på 500cc".