Detta blir 18-årige Philips tredje raka säsong i klubben. Han har Bysarna som moderklubb.

Philip var ordinarie i klubbens division 1-lag senaste säsongen. Han kommer att vara en av förarna som konkurrerar om 0,500-platsen i laget nästa år.

"Philip har gjort sin första 500cc-säsong med bravur och utvecklas hela tiden. Den professionella inställningen hela teamet har för att ge Philip de bästa verktygen för att lyckas i sporten värmer i hjärtat och jag är mycket glad att vi får medverka i hans fortsatta utveckling " säger Västerviks sportchef Morgan Andersson i ett pressmeedelande.

"Anledningen till att jag stannar i Västervik är att jag känner trygghet och trivsel i klubben. Jag ser också en stor möjlighet att utvecklas här och ta nästa steg inom min speedway. Jag ser fram emot att få representera Västervik Speedway och kommer slåss med andra förare om den sista platsen i startsjuan." säger Philip.

Philip får ingångssnittet 0,500.

Därmed är Västerviks trupp inför 2019 spikad. Truppen får följande utseende: Nicki Pedersen, Peter Ljung, Peter Kildemand, Bartosz Smektala, Jack Holder, Krzysztof Buczkowski, Samuel Masters, Mikkel Bech Jensen, Anton Karlsson, John Lindman, Joel Larlsson, Philip Olofsson.