Holder föll mot brorsan

Heat 7 mellan Västervik och Indianerna betydde kamp mellan de australiska bröderna Jack, i Västervik, och Chris Holder, Indianerna. Storebror Chris tog hem duellen.

21 maj 2019 20:09

– Jag har alltid velat besegra honom men fick en för dålig start den här gången. Förhoppningsvis kniper jag honom nästa gång, ler Jack Holder efter matchen, som slutade 45–45.

Jack Holder hade annars en hygglig kväll på Hejla Arena och körde in stabila 6+1 poäng. Anpassningen till svensk speedway forlöper smärtfritt.

– Banorna här är fantastiska och vi har ett bra lag. Jag känner att jag kan köra utan press och det har hjälpt mig mycket, säger han.

En som inte var lika nöjd var lagledaren Morgan Andersson. Trots nio heatsegrar på 15 heat blev det alltså "bara" oavgjort.

– Det är för låg nivå. Det är två tjuvstarter som slutar med 5–1 emot oss. Den i heat nio såg nog alla utom domaren, säger Andersson.

– Men det är nollorna som kostar oss segern, fortsätter han.

Allt var dock inte mungipor nedåt – han berömmer dels hur laget visar upp en stark karaktär och framför allt hur Peter Ljung, banans kung denna kväll, körde.

– Han är en av de snabbaste förarna vi har i det här landet. Han gjorde en kanontävling och är en stor anledning till att vi ändå får med oss oavgjort.

Nio heatsegrar räckte inte till seger men Västervik är, precis som Indianerna, alltjämt obesegrade i Elitserien när tre omgångar är avverkade.

– Förhoppningsvis vänder det och blir till stolpe in framöver, det brukar jämna ut sig, menar Morgan Andersson.

Och Jack Holder hävdar att vi inte har sett det bästa av honom ännu:

– Jag har varit lite hängig i veckan och det har stört mig lite. Det finns mer att hämta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman