Formen ett orosmoment för Andersson

Valet stod mellan Indianerna och Lejonen för Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

22 augusti 2019 12:17

Efter ganska kort betänketid föll valet på Indianerna.

Det fanns olika åsikter om vem Västervik skulle välja som motståndare i SM-kvartsfinalen. Någon tyckte att Lejonen var ett solklart val medan någon annan tyckte att Indianerna var den givna vägen att gå.

Sett till resultaten borde Lejonen ha varit det självklara valet med tanke på att Västervik vann båda mötena i grundserien, medan det mot Indianerna bara blev en poäng.

Lejonen har förstärkt sitt lag rejält efter matcherna mot Västervik samtidigt som flera av deras förare är i riktigt bra slag för tillfället, så där har förutsättningarna ändrats rejält sedan matcherna tidigare i somras.

Visserligen blev det förlust i Kumla för drygt två veckor sedan, men flera av Västerviks förare har positiva bilder från det mötet och att man har varit där i närtid är en klar fördel.

Dessutom är Indianerna i ungefär samma situation som Västervik när det gäller formen på en del av förarna.

Apropå formen på förarna är det verkligen något som bekymrar lagledaren Morgan Andersson.

De två största orosmolnen är Peter Kildemand och Krzysztof Buczkowski. Frånsett några enstaka positiva insatser på slutet har båda förarna haft väldigt svårt att övertyga och poängskörden har varit väldig skral.

Inte ens när Kildemand fick köra som reserv i tisdags mot Vetlanda blev det någon större poängskörd. Han fick ihop 2+1 på tre heat. Buczkowski hade även han en tung afton med 1+1 poäng på två heat innan han blev borttoppad.

Peter Ljung är inte i samma slag som han var i början av säsongen där han radade upp treorna på löpande band. Nicki Pedersen försöker och försöker, men det där lilla extra för att kunna slå motståndarnas stjärnor saknas för tillfället.

Känslan just nu är att Västervik Speedway toppade formen för tidigt på säsongen. Det har bara blivit en seger på de fem senaste matcherna.

Risken är stor att det roliga tar slut innan det ens knappt har börjat.

I och med att Dackarna och Vetlanda går direkt till SM-semifinal börjar det vattnas i munnarna i trakterna kring Målilla och Vetlanda att lagen äntligen kanske ska få mötas i en SM-final. Det har aldrig inträffat tidigare, utan oftast har lagen ställts mot varandra i semifinal.

Det skulle kunna bli två sevärda finaler med tanke på vilka förare som finns i respektive lag. Dackarna har trion Maciej Janowski, Patryk Dudek och Piotr Pawlicki medan Vetlanda har elitseriens suverän i Bartosz Zmarzlik samt Artem Laguta. Det är upplagt för sevärda heat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson