Brons till Wahlqvist efter imponerande körning

Västerviks supertalang Noel Wahlqvist åkte till VM med siktet inställt på medalj. Och när allt ställdes på sin spets levererade 15-åringen som åkte hem med bronspengen.

22 juli 2019 16:20

I lördagens VM-semifinal i 250cc lyckades Noel köra ihop tio poäng vilket betydde en sjätteplats och en biljett till söndagens final.

– Körningen kändes bra och hela tävlingen flöt på bra, säger Noel Wahlqvist.

Under söndagen ställde regnet till det och starttiden flyttades fram flera gånger om innan arrangören till slut valde att flytta tävlingen från Holstebro till Holstedt. Men det var inget som verkade störa Wahlqvist som bjöd på en imponerande körning när tävlingen väl kom i gång vid 20-tiden på kvällen.

– Tävlingen skulle ha startat klockan två. Så det var ganska långt väntetid under hela dagen för att sedan åka bil i över en timma till en annan bana. Det hade man kanske inte räknat med, säger han.

När grundomgången summerades låg Västervikstalangen i delad ledning på tolv poäng tillsammans med polacken Wiktor Przyjemski. I semifinalen slutade Noel på en andraplats bakom Ben Ernst från Tyskland vilket betydde en finalplats. Där var dansken Jesper Knudsen starkast och Noel slutade på en imponerande tredjeplats vilket betydde att han åkte hem till Västervik med en bronsmedalj.

– Jag hade hoppats på guld men är ändå nöjd med en tredjeplats.

Hur går tankarna när man står vid tejpen inför ett finalheat i en VM-final?

– Man får ta det som vilket annat heat som helst även om man vet att det är mycket som står på spel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson