Thorssell efter förlusten: "Inte över än"

Jacob Thorssell hade en godkänd kväll i Eskilstuna. Det hade inte resten av laget, för Dackarna förlorade med 18 poäng. Mycket krävs för guld, men Thorssell har inte gett upp.

Dackarnas Jacob Thorssell var besviken efter storförlusten mot Eskilstuna, men han tror och hoppas att Målillalaget kan vända och vinna finalen.

Dackarnas Jacob Thorssell var besviken efter storförlusten mot Eskilstuna, men han tror och hoppas att Målillalaget kan vända och vinna finalen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2019-09-24 22:18

 – Det finns absolut en möjlighet att vända. Det är femton heat kvar. Vi kan väl också vinna med 20 poäng hemma. Det är inte över än, säger Dackarnas nummer 4 efter förlusten i Eskilstuna. 

Även om han fortfarande har hoppet uppe, fanns det givetvis också mycket besvikelse hos Jacob Thorssell.

 – Det här känns inte alls bra. 18 poäng är alldeles för mycket att förlora med, även om det inte är ointagligt. Det är skittråkigt, men det är som det är tyvärr och vi kan inte göra något åt den här matchen. Nu gäller det bara att vi vänder på det imorgon istället och det tror jag vi kan göra. 

Vad var det som gick fel idag?

 – Jag vet inte. Ingen av oss hade en bra dag egentligen. Alla har ett steg till i sig så det finns potential för mycket fler poäng i alla fall. 

Vad tror du om chanserna att vända på det här?

 – Vi vill absolut vinna lika mycket som Smederna, så det gäller bara att kämpa på. Jag tror absolut att vi kan vinna. Det finns många fler poäng att plocka ut från allihopa. Vi måste vinna med en 20 poäng så det gäller att vi går ut och bara köttar på från heat ett. Inte ger bort en centimeter. 

Hur kändes det för egen del idag?

 – Det kändes okej ändå. Jag har haft riktiga problem här i Eskilstuna tidigare. Jag har inte tagit många poäng alls här, men idag skramlade jag ihop några poäng. Jag är inte jättenöjd, men det var inte helt åt helvete i alla fall, säger Jacob Thorssell, som nu lägger den första finalmatchen bakom sig. 

 – Nu blickar vi framåt till hemmamatchen och gör allt vi kan för att vinna med tillräckligt många poäng.

Matchfakta

Smederna–Dackarna 54–36

Smederna: Michael Jepsen Jensen 9, Andzejs Lebedevs 5+1, Fredrik Lindgren 6+3, Gleb Chugunov 15, Przemyslaw Pawlicki 9+2, Pontus Aspgren 6, Alexander Woentin 0.

Dackarna: Maciej Janowski 8+1, Piotr Pawlicki 0, Oliver Berntzon 6, Jacob Thorssell 6, Patryk Dudek 5+1, Frederik Jakobsen 9+1, Kacper Gomolski 1+1.

Publik: 6 191.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!