Ser nyförvÀrvet som potentiell heatledare

VÀstervik Speedway fortsÀtter att fylla pÄ truppen. PÄ torsdagen presenterade man en ÄtervÀndare.

Anders Thomsen Àr tillbaka i VÀsterviks-dressen.

Anders Thomsen Àr tillbaka i VÀsterviks-dressen.

Foto: Karin Hertz

Speedway2019-10-24 14:04

Det handlar den 25-Ă„rige dansken Anders Thomsen som skrivit pĂ„ ett avtal över 2020 med VĂ€stervik. Thomsen representerade klubben 2015 men har under de senaste tvĂ„ sĂ€songerna kört för Indianerna. 

– Vi fick Ă€ndra lite planer efter det hĂ€r med Peter Ljung och har jobbat under lĂ€ngre tid med mĂ€ngder av förare. Men Thomsen var den som kĂ€ndes helt rĂ€tt, sĂ€ger lagledare Morgan Andersson. 

Thomsen blev i Är dansk mÀstare med Team Fjelsted och körde Àven i Polska Ekstraliga för Gorzow dÀr han körde till sig ett snitt pÄ 1,667.

– Han Ă€r bara 25 Ă„r och tar hela tiden steg för steg. Det hĂ€r var första Ă„ret för honom i Ekstraliga och dĂ€r har han etablerat sig. Han var ocksĂ„ grymt nĂ€ra pĂ„ att slĂ„ sig in i GP-serien, sĂ„ han har mĂ„nga bra Ă„r framför sig.

– Det Ă€r kille som Ă€r kĂ€nd för att vara riktigt snabb nĂ€r det stĂ€mmer för honom. Han Ă€r ocksĂ„ duktig pĂ„ att Ă„ka om. Jag hoppas att han kan axla en heatledarroll för oss.

I ett pressmeddelande skriver nyförvÀrvet sjÀlv;

"Jag Ă€r mycket glad att vara tillbaka i VĂ€stervik dĂ„ det var hĂ€r min svenska speedwaykarriĂ€r startade. Ser fram emot en bra sĂ€song med mina nya lagkamrater och jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att det nya laget kommer att ta hem medaljer i Ă„r”.

Thomsen fÄr ingÄngsnittet 1,510 i elitserien.

VÀstervik Speedways trupp i nulÀget: Jason Doyle (1,865 i snitt), Jack Holder (1,771), Bartosz Smektala (1,571), Viktor Kulakov (1,556), Anders Thomsen (1,510), Krzysztof Buczkowski (1,448), Linus Sundström (1,192), Anton Karlsson (0,500), Noel Wahlqvist (0,500).

– Jag hoppas att han kan axla en heatledarroll för oss, sĂ€ger VĂ€sterviks lagledare Morgan Andersson om nyförvĂ€rvet.
– Jag hoppas att han kan axla en heatledarroll för oss, sĂ€ger VĂ€sterviks lagledare Morgan Andersson om nyförvĂ€rvet.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!