Ny viktig pusselbit i Dackanas lagbygge

Dackarna fortsätter med sitt lagbygge. De regerande svenska mästarna har gjort klart med australiensaren Brady Kurtz från Vetlanda. "Jag gillar Bradys attityd på banan, där han är en tuff förare som inte viker ned sig. Han har en lysande framtid framför sig", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Brady Kurtz är ny i Dackarna.

Brady Kurtz är ny i Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-12-01 10:30

Mikael Teurnberg är mycket nöjd över att ha lockat över Brady Kurtz från Smålandsrivalen Vetlanda.

– Brady är en klassförare som jag har tittat på de senaste åren och jag är jätteglad att ha lyckats värva honom till Dackarna inför säsongen 2022. Det är en förare som är seriös och har bra ordning på sitt maskinmaterial.

Dackarnas lagledare avslöjar också att en av guldhjältarna 2021, nämligen Jason Doyle, har ett finger med i spelet i valet av Brady Kurtz.

– Jag pratade mycket med Jason gällande Brady i höstas och han kunde varmt rekommendera honom. Det gick väldigt smidigt att komma överens med Brady. Kontraktet har varit klart en längre tid, men på grund av olika orsaker har vi inte velat gå ut med det tidigare.

Kurtz hamnade på plats 19 i snittligan i Bauhaus-Ligan den gångna säsongen. Han går in i den nya säsongen med snittet 1,906.

– Han har alla förutsättningar att ta ett jättekliv under nästa säsong, där han också kommer att köra för engelska Belle Vue samt för Lodz i Polen, där han är lagkamrat med Luke Becker, säger Mikael Teurnberg.

 Brady Kurtz själv är minst sagt belåten med sin senaste säsong.

– 2021 var en väldigt bra säsong för mig, jag tror att det var den bästa säsongen i karriären hittills. Jag gjorde bra resultat med både Orzel Lodz i Polen och med Vetlanda i Bauhaus-Ligan. Det var väldigt skönt för mig personligen att vända tillbaka efter att 2020 inte blev som jag tänkt mig, säger Brady Kurtz.

När Dackarna och Mikael Teurnberg hörde av sig var valet att skriva på för Målillaklubben inte svårt.

– Jag har njutit av mina fyra år i Vetlanda och är glad för chansen som Mikael Wirebrand gav mig till att börja köra i Sverige. Till 2022 känner jag att det är dags att göra något nytt och ta min karriär till nästa nivå. Jag tror att Dackarna är det perfekta valet för mig. Jag gillar verkligen banan i Målilla och jag har hört en hel del bra saker om Mikael Teurnberg och ser fram emot att jobba tillsammans med honom. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad när Mikael kontaktade mig och jag bestämde mig direkt för att Dackarna var den bästa klubben för mig.

25-årige Kurtz ser med tillförsikt fram emot en ny säsong.

– Målet är alltid att bli bättre änden föregående säsongen och hela tiden ta kliv i utvecklingen. Jag har aldrig vunnit guld i Sverige, så jag hoppas att vi kan göra det med Dackarna kommande säsong.

Dackarnas trupp 2022:

Brady Kurtz Australien, Rasmus Jensen Danmark, Luke Becker USA, Adam Ellis England, Jacob Thorssell Sverige, Alexander Woentin Sverige, Ludvig Lindgren Sverige, Theo Johansson Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!