Målsättningen höjs inför nästa år

Med en föryngring av truppen så är Västervik Speedway är redo att ta nästa steg.

Lagledaren Morgan Andersson tycker att Västervik Speedways lagbygge inför nästa år ser intressant ut.

Lagledaren Morgan Andersson tycker att Västervik Speedways lagbygge inför nästa år ser intressant ut.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2019-11-08 14:00

Lagbygget är i princip klart för Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson. De åtta förarna med över 0,500 snitt är klara. Det som kan tillkomma är ytterligare någon förare med 0,500 i snitt. Senast den 30 november ska förartrupperna var helt spikade.

Klubben kan presentera fem nya förare inför nästa säsong och det är kvintetten Jason Doyle, Viktor Kulakov, Anders Thomsen, Linus Sundström och Mads Hansen.

Förarna som inte blir kvar är Nicki Pedersen, Peter Ljung, Peter Kildemand, Mikkel Bech Jensen och Sam Masters. Joel Larsson är fortfarande aktuell för en fortsättning.

– Av de förarna som har lämnat var det bara Peter Ljung som fanns med i planerna i lagbygget inför 2020, säger Morgan Andersson.

– Vi jobbar efter en treårsplan. I och med att vi har åkt ut i semifinal två år i rad så känner vi att vi redo att ta nästa steg och det är att ta sig till final.

Med dessa förändringar så kommer det bli en kraftig föryngring av Västervik Speedways trupp inför 2020.

– Vi kände att vi vill göra en förändring och det var att få in lite flera yngre förare i truppen. Vi har flera unga förare som har en potential att kunna fortsätta utvecklas.

Om Morgan nominerar ett lag med de förarna som har högst snitt inklusive två svenskar så kommer man upp i snitt på 9,965. Taksnittet är på 10,250.

– Det betyder att vi har utrymme för att förarna höjer sitt snitt under säsongen.

Enligt Morgan finns det ett stort sparkapital i Linus Sundström, som har ett ingångssnitt på 1,192.

– Linus har ett väldigt fördelaktigt snitt, menar Morgan.

 Efter en strulig säsong i Rospiggarna har Jason Doyle ett ingångssnitt på 1,865.

– Doyle borde kunna höja sitt snitt.

Av de tolv förarna i truppen i dagsläget så Västervik skrivit tvåårskontrakt med sex av förarna.

Förarna med tvåårskontrakt är Jason Doyle, Jack Holder, Viktor Kulakov, Linus Sundström, Anton Karlsson och Noel Wahlqvist.

– Det är mycket skönt. Att göra klart med förarna tar mycket energi varje höst. Nu kan man lägga kraft på andra saker istället för att jaga förare inför den kommande säsongen, konstaterar Morgan Andersson.

Västerviks trupp inför 2020: Jason Doyle (1,865), Jack Holder (1,771), Bartosz Smektala (1,571), Viktor Kulakov (1,556), Anders Thomsen (1,510) Krzysztof Buczkowski (1,448), Mads Hansen (1,250), Linus Sundström (1,192), Anton Karlsson (0,500), Noel Wahlqvist (0,500), John Lindman (0,500), Philip Olofsson (0,500).

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!