Klart: Stora talangen fortsätter i Dackarna

Dackarna har presenterat ytterligare en förare till nästa säsong. Det är dansken Frederik Jakobsen som är klar för en fortsättning

Nu har Dackarna presenterat sin andra förare till nästa säsong.

Nu har Dackarna presenterat sin andra förare till nästa säsong.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-10-30 12:15

Dackarna har sannerligen inte legat på latsidan den här veckan. I tisdags blev det klart att Mikael Teurnberg tar över lagledarrollen. I samma veva offentliggjordes det att Jacob Thorssell fortsätter i klubben.

Nästa pusselbit är alltså Frederik Jakobsen.

– Jag blev glad över nyheten att ”Micke” kommer in som ny manager. Det tror jag att både klubben och vi förare kan dra en stor fördel av. Samtidigt vill jag rikta ett stort tack till ”PK” (Peter Karlsson) som har varit fantastisk mot mig under hans tid i klubben, säger Jakobsen i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Jag är väldigt nöjd över att det är klart med en fortsättning i Dackarna över 2021. Klubben ger alltid mig och mitt team de bästa möjligheterna att prestera bra när jag är i Sverige. Jag respekterar och uppskattar verkligen att klubben är så professionell i vårt samarbete. I år har jag dessutom känt mig riktigt bra på banan i Målilla och jag hoppas att det har visat sig i mina insatser.

Dackarnas nya lagledare Mikael Teurnberg säger så här:

– Frederik är en väldigt seriös och ambitiös förare som kan gå väldigt långt i sporten. Han har förstklassigt maskinmaterial och lägger ner 100 procent för att nå den yttersta toppen. Han är en av Danmarks mest lovande förare och kommer att utmana om att bli Dackarnas nummer ett. Jag ser oerhört mycket fram emot att få jobba med Frederik. Han har redan börjat göra sig ett namn internationellt och det är en förare som vi kommer att höra talas om väldigt mycket de kommande åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!