KLART: Då börjar Västervik Speedway säsongen

De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har beslutat att dra igång Bauhausligan den 11 augusti.

Bauhausligan drar igång den 11 augusti.

Bauhausligan drar igång den 11 augusti.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-06-09 11:44

”Genom att sätta ett datum kan vi börja arbeta med våra samarbetspartners för att hitta lösningar som både får igång sporten och räddar såväl klubbar som våra svenska förare”, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande.

Speedwaysverige hoppas att utvecklingen går åt rätt håll så att publik kommer att tillåtas i olika utsträckning på arenorna framöver.

Elitklubbarna kommer dock att planera för en verksamhet som ska gå att genomföra även om publikförbudet står kvar.

"Det innebär att kostnaderna i klubbarna måste sänkas kraftigt. Ingen klubb kommer att riskera sin existens genom att starta säsongen ofinansierad och riskera konkurs, utan klubbarna kommer omedelbart att starta ett arbete tillsammans med sina samarbetsparters för att se vilka lösningar som går att hitta", meddelar ESS i pressmeddelandet.

Det kommer troligtvis innebära att årets laguppställningar ser annorlunda ut jämfört med hur det var tänkt inför den här säsongen.

"Vi kommer först och främst arbeta för att ge så många svenska förare som möjligt chansen att köra", säger Holmstrand.

Planen är att genomföra en enkelserie med slutspel.

"I arbetet fram till ligastart ligger också en tät dialog med förbundet Svemo för att se över vilka eventuella regeländringar som kan komma att krävas för att ligan ska kunna genomföras på ett så sportsligt och ekonomiskt rimligt sätt som möjligt", skriver ESS i pressmeddelandet.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!