Karlsson efter heatsegern: "Skönt att visa att man kan"

Efter en svag poängmässig start på säsongen har Anton Karlsson visat framfötterna i matcherna mot Piraterna och Lejonen.

Anton Karlsson har en bättre period bakom sig nu och hoppas att det fortsätter.

Anton Karlsson har en bättre period bakom sig nu och hoppas att det fortsätter.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2024-06-20 18:00

Efter en tyngre start på säsongen har Anton Karlsson levererat både med körningen och poängmässigt under Västervik Speedways två senaste matcher. I den senaste matchen visade han på en väldigt bra körning när han vann det andra heatet, som blev hans första heatseger för året. Västerviks lagledare Morgan Andersson beskrev heatet som kanske det bästa heatet från Anton denna säsong.

– Jo, men det var det nog. Oerhört skönt att visa att man kan, berättar Karlsson när VT når honom några dagar efter matchen mot Piraterna.

Karlsson var trea av förarna ut efter första svängen. Ett och ett halvt varv senare så var han först, efter en riktig snygg omkörning på ytterbanan. 

– Jag var med hyfsat bra i starten. Jag valde sedan att lägga mig ytterst av alla förare och hoppades på någon fin lucka. Det är inte alltid luckan kommer men när den väl gjorde det så tog jag mig in. Det är inte alltid saker går som planerat men det gjorde det då, skrattar Karlsson.

Även i Västervik Speedways tidigare match mot Lejonen så gjorde Karlsson det bra enligt Andersson, något som tyder på att han kanske har hittat rätt både mentalt och med motorerna nu när det har gått några matcher av säsongen.

– Det känns som jag har träffat rätt med inställningarna nu, men det kan ju vara från dag till dag tyvärr. Jag har haft problem med motorerna ett tag men jag har gått tillbaka lite nu till ett tryggare alternativ. Det kändes bra förra torsdagen i Allsvenskan också så jag hoppas kunna rida på vågen nu, berättar han vidare.

Trots att Karlsson haft det tungt i början av säsongen så har Västervik Speedway vunnit sina matcher. Laget har vunnit fyra av de sex körda matcherna och segrarna har ofta varit med stora siffror. Detta kan betyda att Karlssons sämre form inte har skadat laget i sig, men Karlssons känner att man måste vara med och bidra.

– Man mår ju sämre om laget går dåligt också, men trots att det går bra så vill man alltid vara med och bidra. Man kan inte bara sitta och njuta för att laget vinner när man inte bidrar. Jag hade en lite tyngre försäsong i år med inställda träningar och annat. Så nu får vi tänka att försäsongen är över för mig personen och att säsongen drar igång på riktigt, avslutar Karlsson.

Västervik Speedway kör sin nästa match kommande tisdag. Även då står Piraterna för motståndet men denna gång körs matchen på Hejla Arena. Matchen drar igång 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!