Guldhjälten fortsätter i Dackarna

Han var med och bidrog till att SM-guldet kom "hem" till Målilla. Nu är dansken Rasmus Jensen klar för en fortsättning i Dackarna. "Under säsongen växte han ut till lite av en publikfavorit", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Rasmus Jensen, till höger, har förlängt sitt kontrakt med Dackarna.

Rasmus Jensen, till höger, har förlängt sitt kontrakt med Dackarna.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-11-03 15:54

Alexander Woentin blev Dackarnas första nyförvärv för knappt två veckor sedan. Nu har man också lyckats förlänga kontraktet med en förare från förra säsongens trupp.

Det är 28-årige Rasmus Jensen som valt att skriva på för ytterligare ett år med de regerande svenska mästarna. Det presenterade klubben på onsdagen.

– Rasmus gjorde en jättebra säsong. När jag kom till Dackarna ville jag ha in förare med attityd och där passar Rasmus in på ett bra sätt. Han är en riktig kämpe, en tuffing ute på banan. Där är det alltid 100 procent som gäller, han vågar sticka in framhjulet, säger Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna, i ett pressmeddelande. 

Jensen kom till Dackarna från Rospiggarna inför 2021 och stod för en mycket stark säsong i Målillaklubben.

– Han infriade verkligen förväntningarna vi hade på honom och var inte minst väldigt stark på vår hemmabana. Under säsongen växte han ut till lite av en publikfavorit, fortsätter Teurnberg.


Enligt pressmeddelandet framgår det att klubbens vilja att förlänga med dansken var stor. Han själv var inte sen med att nappa på erbjudandet.

– Han är fortfarande relativt ung, satsar hårt och vill nå ännu högre som speedwayförare. Jag tror att Rasmus kan ta ett steg till hos oss, avslutar Teurnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!