GP-tävlingen i Målilla ställs in: "Jättetråkigt"

Sedan tidigare har flera Grand Prix-deltävlingar i speedway antingen ställts in eller skjutits upp. Under torsdagen kom beskedet från arrangören att Sveriges båda deltävlingar, i Hallstavik respektive Målilla, ställs in

GP-tävlingen i Målilla är inställd.

GP-tävlingen i Målilla är inställd.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2020-06-18 15:50

Tävlingen i Hallstavik, på Credentia Arena, skulle ha körts den 25 juli medan den på Skrotfrag Arena i Målilla skulle ha körts den 15 augusti. 

Anledningen till att deltävlingarna nu ställs in är givetvis oron kring coronapandemin och restriktionerna som finns i Sverige. För Målillaklubben Dackarna är det här ytterligare en ekonomisk smäll.

– Det är jättetråkigt för Målilla, Dackarna och för hela sporten. Det rör sig om ett par 100 000 kronor i förlust rent ekonomiskt, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson och fortsätter:

– Arrangören tyckte helt enkelt inte att det var försvarbart att lägga ned tid och pengar på GP i Sverige när vi inte kan ha publik. Det blir för kostsamt, och det förstår jag. Precis som vi i Dackarna måste se till vår ekonomi så måste arrangörerna också göra det.

"Vi är fortfarande fast beslutna om att anordna ett världsmästerskap 2020 och kröna en världsmästare i oktober. Därför jobbar vi nära med FIM för att ta fram en eventuell plan för att säkerställa att minst åtta SGP-event hålls 2020. Mer information om detta kommer att presenteras inom de kommande veckorna", skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Tidigare har vi rapporterat om att Målilla kan få arrangera två GP-tävlingar i år. Den möjligeten är nu helt utesluten.

– Nej, det kommer inte att bli någon GP-speedway alls i Sverige i år, säger Tomas Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!