KLART: Dackarna värvar världsstjärnan

Nu är det officiellt. En av världens bästa förare är klar för Dackarna. "Vi har absolut ett lag som kan vara med och köra om SM-guldet", säger Jason Doyle.

Målilla 15 januari 2021 12:08

I torsdags kunde Sporten berätta att Dackarna hade kontakt med Doyle. Vid lunchtid på fredagen bekräftades värvningen. 

– Han är en av världens bästa förare och en poängmaskin av rang, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Jag känner Jason väldigt väl och värvade ju honom från Dackarna 2015. När Rospiggarna tog guld var han en maskin. Det är klart att jag efter våra säsonger tillsammans vet hans kvalitéer. Jason är en aggressiv förare som ger 100 procent i alla lägen. Han har en attityd på banan där han aldrig viker ned sig. Det är den typen av förare jag har tittat på till den sista platsen. 

 

Förra året körde Jason Doyle för Västervik. Tanken var att han skulle göra det även den kommande säsongen – men nya regler i den polska högstaligan ändrade förutsättningarna. Doyle valde bort den svenska Bauhaus-ligan för att istället köra i England (Swindon).

För bara några dagar sedan ändrades förutsättningarna – igen.

– När det blev klart att Swindon inte skulle komma till start pratade jag med ”Micke” om att köra i Dackarna. Jag är väldigt glad över att få den här chansen. Dels för att jag hade en bra tid senast jag var i klubben samt också att få möjligheten att jobba med ”Micke” igen, säger Jason Doyle. 

Han tycker att lagbygget i Målilla ser intressant ut.

– Dackarna har haft ett bra lag i många år med förare som ”Magic” (Maciej Janowski), Dudek (Patryk) och Hancock (Greg), men inte lyckats ta sig hela vägen. Det ska också bli väldigt roligt att köra i samma lag som ”Magic”. Vi har aldrig gjort det tidigare och jag hoppas att vi kan göra något bra tillsammans för Dackarna.

Hur lyder dina målsättningar för 2021? 

– Individuellt strävar jag efter att bli världsmästare igen. Jag vill också sätta mina klubblag i en bra position där vi förhoppningsvis kan ta oss hela vägen till final.

 

Nu är Dackarnas trupp spikad: Förutom Jason Doyle är Frederik Jakobsen, Jacob Thorssell, Rasmus Jensen, Maciej Janowski, Luke Becker, Kevin Wölbert och Tero Aarnio klara. Dessutom är det fyra förare som har 0,500 i snitt: Maksymilian Bogdanowicz, Theo Johansson, Avon van Dyck och Sammy van Dyck. 

– Jag tycker att det känns grymt bra, säger Mikael Teurnberg.

Noterbart är att den polske stjärnan Patryk Dudek, som har gjort många säsonger i Dackarna, inte är med i årets trupp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Speedway

KLART: En talangfull polack till Dackarna

Speedway

Janowski levererade: "Upp och ner i speedway"

Speedway

Så rapporterade vi från Dackarna-Masarna

Speedway

Teurnberg: "Vill bygga kontinuitet i gänget"

Speedway

Lagledaren om att han tilldömdes böter

Visa fler