Drömbesked för Dackarna – Kurtz kan köra mot Västervik

Dackarna har en tuff uppgift i SM-semifinalen mot Västervik. Nu kommer i alla fall ett besked från lagledaren Mikael Teurnberg som alla Dackefans lär gilla. "Brady Kurtz är körklar på tisdag", säger han.

Brady Kurtz tar plats i Dackarna lag på tisdag.

Brady Kurtz tar plats i Dackarna lag på tisdag.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-09-02 13:17

Det har spekulerats friskt kring Kurtz medverkan sedan han missade Dackarnas kvartsfinal hemma mot Smederna i tisdags. Då var beskedet att australiensaren hade fått en rejäl smäll mot revbenen och inte alls var i skick för att köra.

Dackarna stod ändå för en mäktig vändning mot Smederna hemma och vann till slut dubbelmötet med 20 poängs marginal. Förhoppningarna om att Dackarna skulle få tillbaka sin bästa förare för säsongen har sedan växt.

Nu står det också klart att så blir fallet.

– Jag pratade med Brady i lördags innan han skulle köra en match i Polen. Då kände han sig mycket bättre efter att ha genomgått rehab med laser under veckan. I den matchen tog han sedan 10 poäng och presterade på en hög nivå. Det känns väldigt bra att ha honom tillbaka och kunna köra med ordinarie lag och slippa Riders Replacement, säger Teurnberg som inte kan andas ut helt än.

– Flera andra förare kör match i England på måndagen och så här i slutspelstider går man alltid och är orolig för att något ska hända. Det är bara att hoppas på det bästa. 

Så till semifinalen mot Västervik där Dackarna börjar borta på tisdag.

Spelar det någon roll att börja hemma eller borta?

– Nej, inte egentligen. Vi har visat att vi är starka hemma och det kan vara en fördel att ha med sig det när vi får avsluta med returen på Skrotfrag Arena.

undefined
Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg tror att Västervik kan bli en svår nöt att knäcka.

Hur ser du på semifinalen som helhet?

– Sett till hur Västervik har presterat under hela säsongen ska de vara skyhöga favoriter mot oss. Sedan är det en annan sak när det kommer till slutspel. Det är småmarginaler som avgör då. Dina förare behöver ha en bra dag och hålla sig ifrån skador. Striden om guldet känns på det viset öppen. Lejonen och Västervik har dominerat, men jag tycker att Indianerna kommer mer och mer också.

När Västervik och Dackarna möttes den här säsongen vann Västervik borta med 47–42 och hemma med 49–41. Det var ändå insatser som Teurnberg var nöjd med.

– I hemmamatchen saknade vi Andzejs Lebedevs och fick Tomas Jonasson skadad i första heatet. I returen var även Rasmus Jensen borta så med tanke på det höll vi emot bra.

Något som är skönt att ha med sig för Dackarna är den fjäder i hatten som vinsten i SM-finalen mot Västervik förra säsongen innebär.

– Ja, det är skönt att veta att vi har ett lag som höjer sig i de viktigaste matcherna på säsongen.

Lagen

Västervik:

1) Robert Lambert

2) Luke Becker

3) Jacob Thorssell

4) Mads Hansen

5) Max Fricke

6) Anton Karlsson

7) Bartosz Smektala

Dackarna:

1) Brady Kurtz

2) Timo Lahti

3) Rasmus Jensen

4) Daniel Bewley

5) Andzejs Lebedevs

6) Tomas Jonasson

7) Ryan Douglas

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!