Betygen: De var bäst i Dackarna

Dackarna fick se sig besegrat med 18 poäng i matchen mot Smederna i Eskilstuna. Här är de Dackeförarna som var bäst, eller kanske snarare minst dåliga.

Jacob Thorsell och Fredrik Jakobsen tog en femetta i femte heatet. Thorssell och Jakobsen var också bland dem som körde bäst i Dackarna.

Jacob Thorsell och Fredrik Jakobsen tog en femetta i femte heatet. Thorssell och Jakobsen var också bland dem som körde bäst i Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2019-09-24 22:41

Tre stjärnor: Frederik Jakobsen

Den danske talangen är reserv. Ändå tog han allra flest poäng av Dackarnas förare. Han körde in 9+1 poäng till Dackarna. En riktigt bra insats av Jakobsen, som kanske är den enda Dackeföraren som presterade mer än man kan kräva. Körde in en snygg femetta tillsammans med Jacob Thorssell och var jämn och bra hela kvällen igenom. 

Två stjärnor: Maciej Janowski

Polacken är den som ska köra in Dackarnas poäng. Han var godkänd i första finalmötet, men inte mycket mer än så. Det blev 8+1 poäng för Janowski. Inte en enda heatseger och man förväntar sig bättre av Janowski, men ändå en okej match. 

En stjärna: Oliver Berntzon

Berntzon tog 6 poäng på fyra körda heat, vilket får ses som godkänt, men han borde egentligen kört fem heat och haft chansen att ta fler poäng. I 11:e heatet blev Oliver Berntzon utesluten för att han fick sin andra tillrättavisning vid starten. Två "tjuvstarter" alltså. Ändå en rätt okej insats av Berntzon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!