Anderssons alla planer sprack i Vetlanda

Inför seriefinalen hade Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson tre olika planer att jobba efter.

20 augusti 2019 21:45

När de två första planerna hade spruckit så fick lagledaren ta fram plan C för att försöka säkra en tredje plats i elitserien.

– Plan A var att försöka vinna matchen. Plan B var att försöka säkra bonuspoängen, men när båda dessa planer hade spruckit så fick vi gå till plan C som var att ta så många poäng som möjligt, säger Morgan Andersson efter förlusten mot Vetlanda, 34–56.

Västervik var aldrig nära att störa elitseriens suveräna hemmalag. Vetlanda vann samtliga sina hemmamatcher i grundserien.

– Ett speedwayheat är relativt kort och det gäller att man är med i nio av tio heat in i startsväng. Det var vi inte den här gången.

Vetlanda hade i princip avgjort matchen efter sex heat eftersom ledningen var klara 24–12.

– Vi fick lägga in plan C relativt tidigt. Nu är vi i det läget att tar inte Smederna mer än 56 poäng så klarar vi tredjeplatsen.

Med tanke på att Jack Holder var Västerviks snabbaste förare för kvällen så fick han chansen att köra det 15:e heatet istället för det 16:e heatet. Det gällde att få med sig så många poäng som möjligt från nomineringsheaten. Båda nomineringsheaten slutade 3–3.

– Förarna var medvetna vad som gällde i slutet även om matchen var avgjord. Det gjorde att förarna kämpade hela vägen och det gjorde att vi kunde ta en del viktiga poäng på slutet, menar Morgan.

Även om Västervik i nuläget ligger tvåa i tabellen har Morgan Andersson redan insett att det inte blir någon semifinalplats med tanke på att Dackarna har två matcher kvar.

– Att Dackarna ska förlora två hemmamatcher med ordinarie lag ser jag inte hända, säger Morgan Andersson.

Att det var australiensaren Jack Holder första besök på den svårkörda ovalen i Vetlanda var svårt att se. Han utmanade hemmalagets suverän Bartosz Zmarzlik i de heaten som de möttes.

– Det var inte så farligt. Det var en snabb bana där det var svårt att köra om. De har ett väldigt starkt lag. Vi gjorde vad vi kunde, men den här gången räckte det inte till, menar Jack Holder.

– Jag är jättenöjd med elva poäng med tanke att det var mitt första besök här. Det är min första säsong i elitserien och det har gått över förväntan för egen del. Det gäller att ta en tävling i taget. Det gäller att fortsätta göra det hårda jobbet. Nu väntar play off och förhoppningsvis tar vi oss till final, säger Jack Holder.

Västervik kommer göra sitt val av kvartsfinalmotståndare så fort det är definitivt klart att det blir kvartsfinal.

Matchfakta

Vetlanda 56

Västervik 34

Poängen, Vetlanda: Bartosz Zmarzlik 15, Artem Laguta 12, Dominik Kubera 8, Brady Kurtz 7+3, Szymon Wozniak 7+2, Viktor Palovaara 4+2, Filip Hjelmland 3.

Västervik: Jack Holder 11, Nicki Pedersen 9, Peter Ljung 7+2, Bartosz Smektala 4+1, Peter Kildemand 2+1, Krzysztof Buczkowski 1+1, Anton Karlsson 0.

Publik: 2 797.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson