Smajic vann på Linköpings succégala

För en vecka sedan var Irman Smajic osäker på start i hemmagalan. Väl på plats gjorde han processen kort med serben Ivan Visic. "Lite för enkelt", sa Smajic.

4 maj 2019 21:33

Bjässen från Västervik men tävlandes för Linköping tog sin därmed sin andra raka proffsseger – och det var verkligen inget snack inför jublande hemmafans i sporthallen. Redan efter några minuter i den första ronden hade han sin motståndare nere och efter en mängd slag bröt domaren matchen.

– Han har ändå gått 21 matcher, jag gjorde min andra. Men jag kände direkt när jag fick in ett slag att han inte var där. Då tänkte jag att "det här är min hemmaplan och nu ska jag avsluta det här", sa Irman Smajic.

Trots den klara segern var det länge osäkert om han skulle komma till start. En krånglade armbåge och en ond disk gjorde att han så sent som för en vecka sedan var osäker på start.

– Så var det. Jag har rehabat den senaste tiden och är verkligen inte i min bästa form. Jag kan mer, sa Irman Smajic.

Linköpings första MMA-gala, Excellence Fighting Championship, blev en succé med massor av folk och många bra matcher.

Mjölbykillen Tobias Söderberg mötte Raymond Johansson från Nyköping i lättvikt och behövde bara dryga minuten i första ronden för att avgöra.

– Underbart att få vinna i sporthallen nu när jag gjorde min första match för Linköping. Jag fick med mig hela publiken, sa Söderberg, som gick sin 26:e match i karriären.

Nu är siktet inställt på SM senare i år – sen kan det eventuellt bli tal om en proffskarriär.

– Det är ett alternativ, säger Tobias Söderberg.

Linköpings Jonnie Andersson hade härligt stöd från hemmapubliken och lyckades besegra Daniel Petrus

Linköpings Abbe Saidov i flugvikt gick en tuff match mot Tobias Bohlin och hamnade tidigt i brygga. Bohlin fick samtliga domarröster och vann klart.

Det enda bältet som delades ut var Excellence Fighting Championship eget. Det tog Elin Öberg hand om sedan hon slagit finskan Anette Österberg som tvingades bryta med igenmurat högeröga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa