Det lyckades sånär då det till slut blev en andraplats efter att ha förlorat finalen mot Härnösand med 2–4.

Westervik gick starkt hela vägen i tävlingen. Bland annat krossade man arrangörasklubben Eskilstuna DGC med 6–0 i semifinalen. Dessförinnan hade Westervik tagit sig förbi Åkersberga i kvarten med 4–2.

– Vi vann alla tre gruppspelsmatcher där vi var favoriter i samtliga och vann gruppen. Alla spelade bra och bidrog. I kvarten var det aldrig oroligt utan vi var lite bättre. Eskilstuna var rankat ganska lågt men skrällde på hemmaplan och det hördes. Det var mycket folk som följde dem och hejade friskt. Det var riktigt roligt att spela den matchen berättar Anders Swärd.

Men i finalen tog det alltså stopp. David Swärd och Eric Gustafsson hamnade efter i sin dubbel. Anders Swärd vann sin singelmatch, och Jonas Hälleblad inledde den avgörande singeln bra.

– På hål 12 var det lika och Jonas fick till ett riktigt bra kast, men lyckades träffa ett träd och gick ut, vilket innebar ett straffkast. Det kastet kunde den andre killen spela på hela vägen in. Så det blev tyvärr inget tredje raka guld, bara en grå silvermedalj, konstaterar Anders.

Är ni besvikna?

– När man ändå vinner fem matcher tycker man ju att man lika gärna kan vinna den sjätte och sista också. Hade det varit för tio år sen hade vi vunnit, men nu får vi stryk om vi inte gör det vi ska. Det är så små marginaler numera. Det är klart att det är bra med ett SM-silver, men lite surt när vi var så nära, avslutar Anders.

Med i laget, men som inte spelade i finalen, var även Pontus Welin.