Skön avslutning för Gamleby OK

Fem dagars intensiv orientering i Örnsköldsvik har nått sitt slut. Världens största orienteringstävling, O–ringen, är över för den här gången.

27 juli 2018 19:02

I resultatlistorna hittas flera framskjutna placeringar för de lokala löparna – med flera Gamlebyungdomar i spetsen.

Tävlingen avslutades med jaktstart och allra bäst gick det återigen för Hanna Öberg i D14 när hon sprang in på sjätte bästa tid för dagen. Något som också gav en elfteplats totalt i konkurrens med drygt 200 andra i klassen.

Totalt nådde hela åtta löpare, samtliga från Gamleby OK, en plats bland de 25 bästa på fredagens sträcka. Två av dem var Pia och Tuva Östangård i D50 respektive D13.

– Jag är jättenöjd med min vecka. Det är inte alls många år jag har hållt på med orientering så att vara på den övre halvan av resultatlistan känns jättekul, säger Pia, och fortsätter om dottern:

– Tuva slutade 25:a till slut. Men själv vet jag att hon inte är jättenöjd då hon själv hade lite större förhoppningar innan.

I Örnsköldsvik har det, liksom hela Sverige, varit ovanligt varmt under gångna veckan. Men att orientera har ändå fungerat.

– Klart att man ibland känt att det kanske varit lite väl varmt. Fast allt har överlag flytit på väldigt bra. Det har varit jättefina banor med fin terräng och mycket variation. Jaktstarten gick exmepelvis ganska centralt nära Örnsköldsvik, fortsätter Pia.

Redan om två veckor väntar nästa stora tävling för ungdomarna, mellan 13–16 år, när Götalandsmästerskapen avgörs i Eksjö.

I elitklassen på damsidan vann 40-åriga Simone Niggli medan norrmannen Magne Daehli gjorde detsamma på herrsidan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer