Clara Kuggvik ordnade två guldmedaljer

Tävlingen i Jönköping blev framgångsrik för deltagarna från Västerviks Simsällskap med medaljer och personliga rekord i mängder.

Clara Kuggvik hade en lyckad tävling i Jönköping i och med att hon tog fem medaljer.

Clara Kuggvik hade en lyckad tävling i Jönköping i och med att hon tog fem medaljer.

Foto: Rikard Nilsson

Simning2019-09-27 09:00

Jönköpings Speedo Yards är en tävling med lång tradition, där man tävlar i yards istället för i svenska meter. Det innebär att man simmar 25 yards, vilket blir cirka 22 meter, istället för de traditionella 25 meterna som en längd i kortbanebassäng brukar vara.

Tävlingen var för VSS-deltagarna det sista kraftprovet för att mäta sina kunskaper inför det kommande distriktsmästerskapet som äger rum i Kalmar om två veckor.

VSS:arna visade att de har förberett sig bra inför tävlingen eftersom alla lyckades att slå sina personliga rekord.

Totalt blev det fem medaljer till VSS tack vare Clara Kuggvik som vann guld på 50 yards fjäril med tiden 27.87 och 100 yards fritt med tiden 56.76. Dessutom blev det tre silvermedaljer för Clara i disciplinerna 100 yards medley, 50 yards bröst och 50 yards fritt.

Nu gäller det att fokusera på DM i Kalmar.

Tränaren Ahmad Ghabash säger följande efter tävlingen Speedo Yards:

– Vi är jättenöjda med prestationerna i Jönköping och vi är laddade för att åka till DM och göra vårt bästa för att kvalificera oss till Sum-Sims regionsfinal. Vi åker med mycket självförtroende ner till Kalmar och nu tar vi oss tiden att förbereda oss seriöst.

Västerviks SS tävlingsgrupp var igång med träningen redan nästa dag och håller på att toppa formen för fullt inför det som komma skall framöver.

VSS-laget som åkte till Jönköping och tävlade i Speedo Yards.
VSS-laget som åkte till Jönköping och tävlade i Speedo Yards.
Karta: Rosenlundsbadet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!