Framgångsrika VORF–tjejer i Ponnia Cup

De duktiga tjejerna från Västerviksortens Ryttarförening som utgjorde ett lag i Ponnia Cups hopptävling var nöjda med sin insats i tävlingen. – Det var roligt, det var första cupen tillsammans, säger Alva Svensson.

Laghoppare. Från vänster: Mihra Winge, Alice Svensson, Tilde Gustavsson och Alice Svensson.

Laghoppare. Från vänster: Mihra Winge, Alice Svensson, Tilde Gustavsson och Alice Svensson.

Foto: Jonathan Åhman

Ridsport2014-08-11 08:35

På fredagen gick det riktigt bra för tjejerna Alice Svensson, 8, Mihra Winge, 11, Tilde Gustavsson, 11, och just storasyster Alva Svensson, även hon 11 år. De hoppade väl och tog en delad förstaplats. På lördagen följde de upp succén genom att stå ensamma överst på pallen. Insatsen under söndagen gav dem en andraplats i totalställningen.

– Min häst blev lite trött, det tar på hästarna att tävla en hel helg, menar Mihra Winge.

– Nu kommer vi att skritta dem under måndagen och låta dem vila innan vi kör på som vanligt igen, fyller Alice Svensson i.

Framtidsvisioner finns det gott om hos de lovande ungdomarna. En gemensam dröm de har är att tävla i Falsterbo, som är den största turneringen i Sverige.

Hur mycket tränar ni? Det är inte lätt att komma till Falsterbo.

– Vi försöker rida hästarna minst fem gånger i veckan, så det blir en hel del, säger Alice Svensson.

Flera VORF :are rönte också framgångar i dressyrtävlingen, där 14-årige Julia Kjellén knep en andraplats i totalställningen. Amanda Ersson, som enligt sig själv inte har någon större erfarenhet av dressyrtävlingar, vann fredagens tävling. Lillasyster Ersson, Hanna, gjorde sin första tävling och var vid gott mod trots en sistaplacering under fredagen. I lördags gjorde hon bättre ifrån sig och var i slutändan ganska nöjd med Ponnia Cup.

Duktiga. VORF:s Hanna Ersson, Julia Kjellén och Amanda Ersson gjorde bra ifrån sig under Ponnia Cup.
Duktiga. VORF:s Hanna Ersson, Julia Kjellén och Amanda Ersson gjorde bra ifrån sig under Ponnia Cup.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!