Femteplats för Tjust MK:s Viktor Nilsson

Sista deltävlingen av sex ingående i Bilsport-RallyCup 2019 (BBRC) avgjordes i lördags i Nässjö. I topp var Vimmerby MS-förarna Victor Karlsson och Morgan Olsson i respektive bilklass.

"På de sträckorna som passade mig och min bil var jag riktigt snabb", säger Tjust MK:s Viktor Nilsson.

"På de sträckorna som passade mig och min bil var jag riktigt snabb", säger Tjust MK:s Viktor Nilsson.

Foto: Ilkka Ranta

Rally2019-11-03 19:26

För Tjust MK:s Viktor Nilsson/Mikael Johansson i klass C-förare grupp E blev det en femteplats. Segern i klassen kördes hem av Anton Brendin Vimmerby MS.

 – Med tanke på det stora startfältet är jag riktigt nöjd. Tappade lite för mycket på vinnaren, men hade inte för mycket tid upp till pallen, säger Viktor NIlsson.

– På de sträckorna som passade mig och min bil var jag riktigt snabb. Tror jag kommer sluta 4:a i Bilsport-Rallycup, vilket jag är riktigt nöjd med, med tanke på att det är första året jag kör rally och inte sprint.

– Nästa år kommer det bli en satsning igen på Bilsport-Rallycup och då är målet helt inställt på att vinna cupen, och med tanke på utvecklingen i min körning i år så har jag riktigt stora förhoppningar inför 2020, avslutar Viktor Nilsson.

I Klassen Appendix K till 1975 slutade Vimmerby MS-förarna Kjell Fransson trea och Magnus Folkesson på en femteplats.

Suverän segrare i Appendix K 1976-1990 blev Vimmerby MS-föraren Morgan Olsson, Anders Pettersson Tjust MK slutade sjua.

Victor Karlsson Vimmerby MS hade målet köra hem ytterligare en vinst, sedan segern föregående helg. Nu blev det en andraplats i A-förare tvåhjulsdrivet. Klassegern gick till Johan Axelsson Nässjö MK. Alexander Andersson från Vimmerby MS slutade femma i B-förare tvåhjulsdrivet. 

Totalsegern togs av Johan Axelsson Nässjö MK, tvåa var Viktor Karlsson Vimmerby MS och trea Morgan Olsson Vimmerby MS. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!