– Vi vet inte speciellt mycket om Aneby eftersom det är en ny bekantskap, men det ska bara bli kul. Det känns dock som att det är ett lag som vi ska kunna ta tre poäng av, säger IFK:s tränare Fredrik Walfredsson inför lördagens bortamatch.

IFK har inlett återkomsten i division 4 på ett bra sätt. Laget är obesegrat efter fyra omgångar och har spelat ihop åtta poäng.

– Det måste vi vara nöjda med tycker jag. Vi har tagit poäng mot tilltänkta topplag och sett att vi kan spela jämnt med dem. Det krävs dock att vi göra minst lika bra insatser när vi möter lag som inte ligger lika högt upp i tabellen. Annars är det risk att det blir förlust, menar Walfredsson.

I senaste hemmamatchen besegrades Stensjöns IF med 4–0.

Vad tar ni med er från den matchen?

– Framförallt pressspelet vi fick till i andra halvlek. Förhoppningsvis kan vi starta lika bra den här gången, svarar Fredrik.

När det gäller läget i truppen är det klart att Tobias Bertilsson, bortrest, och Tim Håvestam, ljumskproblem, missar lördagens match.

Nils Alfosson och Oscar Ring har missat de senaste matcherna på grund av skadebekymmer. Den här gången finns de med i truppen, men startar på avbytarbänken.

6090119

Startelvan: Albin Liffner, Steve Johansson, Adam Hallberg, Johan Sandqvist, Johnnie Johansson, Victor Heiskanen, Aiman Hadrous, Christopher Sjöblad, Kliton Bakiu, Adam Grönqvist, Anton Westerberg

Avbytare: Nils Alfonsson, Oscar Ring, Jens Karlsson, Fabian Ring, David Mellberg.

Övriga lokala matcher i helgen spelas på söndag. I damtrean gästar Västerviks Damfotboll Öis/Vista och Tjust IF tar emot Vimmerby IF B på Hammarvallen. I division 6 åker Gunnebo IF till Silvervallen för match mot IF Hebe.