Överumsskytt slog svenskt rekord

Det blev storslam för Överums PK när klubben gästade Lund den gångna helgen.

11 juni 2019 14:23

När de Sydsvenska mästerskapen i militär snabbmatch avgjordes fanns skyttar från både Överums PK och Västerviks PSF med bland de 170 startande.

Utanför Lund bjöds det på växlande väder med en del blåst, men det var inget som störde Överumsskyttarna.

I vappengrupp öppen C vann Överums lag, innehållandes Anders Hornwall, Emil Mikaelsson och Patrik Adolfsson, silver.

– Det var en stor prestation då det är en stor klass där det är väldigt svårt att vinna. Extra kul för Emil som inte har hållit på så länge och är ett stort framtidslöfte i alla vapengrupper, säger Anders Hornwall som var allt annat än klar med medaljsamlingen där.

I revolver gick det nämligen ännu bättre då laget vann. Där var Emil ersatt av klubbkamraten Carin Jansson.

Som grädde på moset satte Anders Hornwall nytt svenskt och sydsvenskt rekord i revolverklassen med sina 581 poäng. Det innebär att han slog det tidigare rekordet på 577 med hela fyra poäng.

– Som jag har tragglat med det här rekordet. Jag har slagit det flera gånger på träning, men det har inte fungerat på tävling. Pulsen slår som fasen när man närmar sig de sista serierna. Det var på tiden, säger Anders med ett skratt.

Med den här formen som Överumsskyttarna visar upp ser man naturligtvis fram emot kommande SM-tävlingar med glädje.

– Målet är givetvis att bli svensk mästare. Förra året låg jag lika med han som vann, men hann inte få iväg mitt sista skott innan tavlan vände. Det är små marginaler i i snabbskytte, sex sekunder går snabbt. Men i år hoppas jag på seger, säger Anders Hornwall som har ett SM-silver i den klassen sen tidigare och ett SM-brons i fält.

Men nu är det guld som gäller för den svenske rekordhållaren.

SM-tävlingarna går vecka 27 i år, med militär snabbmatch i Eskilstuna och fälttävling i Gävle. Hornwall anser sig ha störst chans med revolvern i snabbskyttet

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage