Kongstad genomförde sin klassiker

Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Thomas Kongstad har klarat av samtliga lopp det här året.

Thomas Kongstad belönades med en medalj efter målgången i Lidingöloppet. Nu har han genomfört sin första svenska klassiker.

Thomas Kongstad belönades med en medalj efter målgången i Lidingöloppet. Nu har han genomfört sin första svenska klassiker.

Foto: Privat

Motion & hälsa2019-09-30 15:34

I lördags genomfördes det 30 kilometer långa Lidingöloppet med 20 000 anmälda och cirka 12 000 som lyckades ta sig i mål.

En av dessa var Thomas Kongstad från Västervik som därmed fullbordade en svensk klassiker.

– Det är stelt nu, men känns ändå bra, säger Kongstad som sprang in på tiden 3,39,01.

Bästa lokala löpare blev Gamleby OK:s David Kasselstrand som kom på 71:a plats med tiden 1,56,22.

Under 2019 har Thomas Kongstad genomfört Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet.

Vilket lopp var jobbigast?

– Lidingöloppet. Jag trodde att cyklingen skulle vara tuffare än vad den var. Simningen hade jag inte ens funderat på, men den var faktiskt jobbigare än vad jag hade förväntat mig. Vasaloppet och Lidingöloppet har jag genomfört tidigare och visste vad som väntade. Dessutom hade jag väldigt bra förhållanden i öppet spår med jättefint före, så det var bara att mata på med stakningen. I lördags var det lite kallt och regnigt och väldigt halt. Det gick bra första 20 kilometerna, men sen blev det tuffare. Men jag jagade ingen tid utan mitt mål var att ta mig runt.

Hur firade du din svenska klassiker?

– Det blev en lugn lördagskväll. Jag har klappat mig på axeln ett par gånger och är väldigt stolt över och nöjd med mig själv.

Vad händer nu?

– Jag ska återhämta mig och fundera på vad jag ska göra för utmaning härnäst. Det kanske blir en klassiker till. Jag behöver ett mål att träna mot, avslutar Kongstad.

Karta: Grönstavägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!