Ingen 30-årskris för VO-joggen

Den 29:e upplagan av VO-joggen sprangs igång under onsdagskvällen. De kvicka barnen bjöds på strålande väder och levererade därefter.

Foto: Ilkka Ranta

Löpning2016-09-07 19:13

Solen sken och termometern visade runt 22 grader – trots att vi alltså snackar om kvällen 7 september. Det var shortsväder och det var löparglädje bland alla barn som var där och representerade sin skola.

Barnen svarade för massor av starka prestationer. Två av dessa var Filippa Peereboom och Adam Linderson som korsade mållinjen först av alla i F9- respektive P8-klassen.

LÄS OCKSÅ: Samtliga resultat från VO-joggen

Filippa Peereboom från Fågelbäret pustade ut efter ett väl genomfört lopp över 1,5 kilometer.

– Det är kul och jobbigt att vara med i VO-joggen. Men mest kul, säger Filippa som visade upp ett föredömligt löpsteg i terrängen.

Hur tänker du under loppet, det gäller att inte gå ut för hårt va?

– Ja, och så tänker jag på att jag vill vinna. Det är kul att komma först i mål.

Någon kvart efter att Filippa korsat mållinjen gjorde Adam Linderson detsamma. Adam går på Ljungbergaskolan och visade upp härliga takter från start till mål.

– Det här är tredje året jag är med i VO-joggen och det är alltid lika roligt, säger Adam.

– Jag vill gärna vinna så klart, så det är roligt att det gick bra för mig. Jag hade väl fem meter ner till tvåan ungefär, säger Adam.

356 barn kom till start i den första av fyra deltävlingar under hösten. Den största klassen var Flickor 8 med 47 deltagande tjejer.

Resultatlista publiceras på vår webb så fort vi har den tillgänglig.

Klicka dig vidare i bildformuläret för att se fler bilder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!